BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63

Bahçeli'nin yerine kim gelmeli?

Beklendiği üzere MHP'de seçim hesaplaşması başladı. Bahçeli, MHP liderliği için kurultay çağrısı yapan isimleri dün ağır bir üslupla eleştirdi.

Beklendiği üzere MHP'de seçim hesaplaşması başladı. Bahçeli, MHP liderliği için kurultay çağrısı yapan isimleri dün ağır bir üslupla eleştirdi.

Aslında üsluba ağır demek çok hafif kalıyor. Bir dönem birlikte mücadele ettiği dava arkadaşlarını neredeyse iblis ilan etti MHP lideri.

Bahçeli'nin Koray Aydın için, "Paralel Yapı'nın elemanı" demesi komik. Paralel Yapı'nın elemanı dediği adamı 7 Haziran ve 1 Kasım'da Trabzon'dan aday gösteren kendisi...

Birini "O zaten ocak dışı" diyerek adaydan bile saymadı, diğerini, "Fethullah Gülen'in elemanı" ilan etti, sonuncusunu ise "MHP'yi CHP'lileştirecek" diyerek afaroz etti.

MHP'nin CHP'den bir farkı varmış gibi...

Yerel seçimlerde birbirlerinin adayını desteklemeler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatıya çıkarmalar onun döneminde olmamış gibi...

Koray Aydın için, "Paralel Yapı'nın elemanı" demesi daha komik. Paralel Yapı'nın elemanı dediği adamı 7 Haziran ve 1 Kasım'da Trabzon'dan aday gösteren kendisi...

Neyse...

Belli oluyor ki Bahçeli'nin en çekindiği isim Meral Akşener. Onun ismini duyduğunda yüzü kararıyor adeta...

Birilerinin MHP adına yaptığı anketten, "Bahçeli gitsin, Akşener gelsin. Akşener gelmeyecekse Bahçeli göreve devam etsin" sonucunun çıkmasından tedirgin olduğunu çok fazla belli ediyor.

Gerçi anket yapmaya ne hacet!

Bahçeli'nin gitmesini istemeyen bir kesim varsa onlar da AK Parti seçmenidir. Eğer AK Parti son seçimde yüzde 49.5 almışsa bunda Bahçeli'nin katkısı çok büyüktür.

MHP'lilerin Devlet Bey'i istemediği çok net!

Zannım odur ki Meral hanım olağanüstü kurultayda Bahçeli'nin karşısında kaybeder. Çünkü erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü MHP'de kimse bir kadını lider olarak görmek istemez. Keşke isteseler ama ben isteyeceklerine inanmıyorum.

İstememeleri için bir başka gerekçe daha var!

DYP sandığa gömüldükten sonra AK Parti'nin kuruluş çalışmalarına katılmış, ama umduğunu bulamayınca MHP'ye geçmiş bir isim. Yani bir siyasi duruşu yok!

DYP sandığa gömüldükten sonra AK Parti'nin kuruluş çalışmalarına katılmış, ama umduğunu bulamayınca MHP'ye geçmiş bir isim.

Yani bir siyasi duruşu yok!

Hadi diyelim ki ben yanıldım ve ülkücüler Meral hanımı partinin başına getirdi. MHP'ye sağlayacağı katkı Bahçeli'den fazla olur mu?

Samimi konuşmak gerekirse, olur.

Ama MHP'yi uçuracak bir isim olmayacağı gibi, partisini iktidar alternatifi yapacak konuma getiremez.

Bir defa, 7 Haziran seçimlerinden önce "HDP'nin barajı aşmasında bir sakınca görmüyorum" sözü henüz unutulmadı. Bu sözün sahibi ilk kötü sonuçta alaşağı edilir. Kısa sürede, Bahçeli gibi MHP'nin tozlu raflarında yerini alır.

Önceki gün iki farklı ekranda kendisini izledim.

İlk olarak, yaptığı basın açıklaması sırasında sergilediği duruşunda ve konuşmasında bir belirsizlik gördüm. Neredeyse, "Ben adayım" demekten korkar gibi bir hali vardı. Adaylığını Bahçeli'nin hedefi olmamak için açıklamaktan korkan birini kimse lider olarak başına istemez.

Zaten bu millet de yalpayı, yalpalamayı sevmez. Arkasından gideceği liderin net olmasını, cesur olmasını ister.

İkinci açıklamasında biraz daha farklıydı. Fox TV'de Fatih Portakal'a konuşurken bir hayli iddialıydı.

"İddialıydı" yerine "Acayip gaza gelmiş" demek daha doğru olur sanırım.

"Ben başbakan olacağım" diye kestirip attı! Bu gazla giderse bir sonraki televizyon programında "Cumhurbaşkanı olacağım" der!

Eğer Başbakan olmak bu kadar kolaysa, Meral Hanım başbakan olsun tabi ki.. Ben de Obama'dan görevi teslim alacağım için dünyayı birlikte gül gibi yönetiriz!.

Anlayacağınız malum şarkının nakaratında olduğu gibi, gaza geldi aşkımız, ikimiz de şaşkınız!

Oysa ortada bir gerçek var!

Henüz bir partinin genel başkanı olup olmayacağınız bile belli değil. Genel başkan olsanız bile MHP'nin şu haliyle size bir sitede apartman yöneticiliği bile vermezler.

Eğer Başbakan olmak bu kadar kolaysa, Meral hanım başbakan olsun tabi ki.. Ben de Obama'dan görevi teslim alacağım için dünyayı gül gibi yönetiriz!...

Mesele şu ki ikimizin de oturmak istediği koltuklar dolu! Öyle "Başbakan olacağım" demekle olunmuyor.

Meral Akşener'in bu söylemi, yaşadığım bir hatıramın yeniden canlanmasına neden oldu.

Gazetecilik yapmadan önce çalıştığım bir tekstil atölyesindeki son ütücü ikide bir bunalınca, "Ben ileride Başbakan olacağım" diye nara atıp duruyordu. Kalfa bu sözü o kadar çok duymuş olmalı ki artık dayanamadı. Kulağının dibine yanaşıp, "Bunu başarabilmen için akşamları erken uyuman lazım" deyince çocuk bi afalladı, "Nasıl yani?!" diye saçmalamaya başladı.

Kalfa hiç istifini bozmadan ve gözlerini yerden ayırmadan bir bilge  edasıyla konuşmasına devam etti:

"Akşamları erken uyursan rüyanda başbakan olursun. Hatta Cumhurbaşkanı bile olursun. Ben az sadrazam olmadım. Allah seni inandırsın padişah bile oldum. Ama insan sabahları uyanınca ister istemez eski işine devam ediyor işte!" dedi.

Meral Akşener hanımefendiye bu taktiği tavsiye ederim.

İşin şakası bir yana, ülkücü arkadaşlarıma hoşlanmayacakları gerçeği söyleyeyim. MHP'nin başına geçmesi durumunda partisini iktidar alternatifi yapacak sadece bir isim vardı, o da ihraç edildi.

O isim şu anda AK Parti'de Başbakan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Kim olduğunu hatırladınız umarım!