BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden vekillerine öğüt

MHP lideri kapalı kapalır ardında milletvekillerini uyardı. Tahrike kapılmayın diyen Bahçeli, bakın ne öğütler verdi?

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA-
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekillerine "Sakın tahriklere kapılmayın, DTP'lilerle tartışmayın" uyasırısında bulundu. Bahçeli, TBMM'nin yeni dönem açılışı öncesinde parti genel merkezinde topladığı milletvekillerine; Açılım tartışmaları nedeniyle ortamın gergin olduğunu ancak tahriklere kapılmamaları gerektiğini söyledi.

YÖN GÖSTERDİ
Bahçeli, milletvekillerine; "Solunuzdakilerle (Genel Kurul'da MHP grubunun sol tarafında DTP'liler oturuyor) kapışmayın, onlara dokunmayın. Siz karşınızdakilere (MHP Grubunun karşısında AKP milletvekilleri ve Bakanlar Kurulu sıraları bulunuyor) bakın. Ağa babaları, ağabeyleri orada. Asıl hedef onlardır. Hükümetin ve AKP'lilerin bu açılım konusunda söyledikleri önemli. Onlara yanıt verin, tepki gösterin. Solunuzdakilerle (DTP'liler) herhangi bir polemiğe girmeyin" dedi.

HER YANIT VERİLECEK
Bahçeli, milletvekillerini, "size uzatılan her mikrofona konuşmayın. Her ortamda açılım ile ilgili görüş açıklamanız doğru değil. Polemik çıkartacak sözler söylemeyin. Çünkü, bazılarının hedefi zaten bu tür polemikleri çıkartmak. Gerginlik ve çatışma ortamı oluşturmak istiyorlar. Tahriklere kapılmayın" diye de uyardı.

MHP lideri AKP ve hükümet üyelerinin açılım ile ilgili açıklamalarının her birisine tek tek yanıt verileceğini de belirterek, "Siz tahriklere kapılmayın her dediklerine yanıt verilecektir. Bundan emin olun" diyerek de vekillerini rahatlattı.

YANIT YÖNTEMİ
MHP'nin 'şahin' olarak bilinen bazı vekilleri "AKP'ye hangi yöntemle yanıt verilecek? Bazen sözden anlamıyorlar..." diye sorular da sordular. Bahçeli ise "en doğru ve en uygun yolla yanıt verilecektir. Demokratik sınırlar içinde biz milletimize doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Muhataplarımıza da aynı yönde ve yöntemde uyarılarda bulunacağız" diye yanıt verdi.