BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den flaş açıklama

MHP lideri Devlet Bahçeli Engin Alan'ı ziyareti sonrası açıklama yapıyor.

Abone ol

Balyoz davasından tutuklu MHP milletvekili Engin Alan'ı ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde pazartesi günü sonuçlanan Ergenekon davası hakkında açıklamalar yaptı.

DOĞRU VE YANLIŞ BİRBİRİNE GİRDİ

Haklı ve haksız suçlamalar davanın işleyişine zarar verdi. Rövanş alma hedefleri davanın yıpranmasına neden oldu. Doğru ve yanlış birbirine girdi. 

TSK ZAN ALTINDA BIRAKILDI

TSK zan ve töhmet altında bırakılmış. Parmaksız Zeki isimli teröristin görüşleri önemli ve kayda değer görüldü.

PKK DAĞDA YAPAMADIĞINI DURUŞMA SALONUNDA YAPTI

PKK militanları Ergenekon'da sunulan imkanları boşa çevirmemişler, PKK dağda yapamadıklarının duruşma salonlarında, karanlık odalarda yapmışlardır. AKP'nin taraf olduğu dava tesir ve telkinlere açık olmuştur.  

SİLİVRİ ZULÜMHANEYE DÖNDÜ

Silivri Türk ordusunun yargılandığı zulümhaneye dönmüştür. TSK'da görev almış bu kurumun zirvesine tırmanmış değerli şahsiyetler terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanmıştır. TSK'nın terör örgütü ile bir tutulması peygamber ocağının terör damgası yemesi müfteriliktir. 

Ülkemizin sırtındaki kambur daha da büyümüştür. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon'da ceza yağdırmış ve mahkumiyet vermiştir. Mahkeme heyeti özellikle ağırlaştırılmış müebbet vermekte bonkör davranmıştır. Üç kişiye iki kez ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye ağırlaştırılmış müebbet 9'una da müebbet verilmiştir. 21 kişi suçsuz bulunmuş, 16 kişi tahliye edilmiştir. 

HUKUKA SAYGI DUYMAK AKLA AYKIRIDIR

Hukukun kararlarına saygı duymak kuraldır, ancak hukuk her şeyden önce saygıyı hak etmelidir. Tarafsızlığı kalmamış hukuka saygu duymak akla aykırıdır.

ERGENEKON EN BÜYÜK HESAPLAŞMANIN ADIDIR

Ergenekon'da varılan sonuçlardan malum bir azınlık dışında kimse memnun kalmamıştır.
Yandaşlar cezalara sevinmiş bayram etmişlerdir. AKP hükümetinin ise bir tek havalara uçmadığı şenlik düzenlemedği kalmıştır. Hükümet sözcüsü alay ederek "Herkese geçmiş olsun" demiştir. Başbakanın danışmanı da "hesaplaşma" olduğunu belirtmiştir. Evet doğrudur, Ergenekon en büyük hesaplaşmanın adıdır. Hesabı görülen Türk milletidir, Türk Silahlı Kuvveti'dir.

AKP hükümeti TSK'ya operasyon yapmış hukuku baltalamış Türkiye'nin kanına girmiştir. Hükümetin atadığı başbakan ile iki yıl görev yapan İlker Başbuğ'un müebbetle cezalandırılması yerinde midir?

Bu müebbet Başbuğ ve onun gibilerini ölüme mahkumiyet değil midir? Başbakan'ın bile şikayet ettiği Sayın Başbuğ'un bu cezası doğru mudur?

ŞEREF VE ŞEREFSİZLİK NASIL AYRILACAK?

Cebir nerededir, şiddet nerede yaşanmıştır. Erdoğan ve Gül iki yıl boyunca kendilerine şiddet uygulayan birine nasıl dayanmıştır. Bunların akılları neredeydi o zamanlar? Değil mi ki terör örgütüdür o halde Başbakan ve hükümeti hangi maksatla Başbuğ'u Genelkurmay Başkanlığı'nda tutmuştur. Sayın Başbuğ İmralı canisi ile aynı cezayı aldığına göre şeref ve şerefsizlik, cani ile kahraman nasıl ayrıştırılacak.

Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya çalışanlara ne hakla kucak açıldı, görüşüldü?

BÖYLESİNE BİR GAFİLİN BAŞBAKANLIĞI...

Türkiye kötüye değil çok kötüye doğru gitmektedir. Türkiye bu denli bir gafilin başbakanlığını görmedi.

Ergenekon davasının temyiz aşamasında Yargıtay'daki hakim ve savcıların hukukun saygınlığı için ellerinden geleni yapacağını umuyorum.

Türkiye Muz devleti veya şamar oğlanı değildir,olamaz ve olmayacaktır, MHP oldukça kimse Türkiye'yi ele geçiremeyecektir.

Engin Alan Bey'in bir desteğe ihtiyacı yok. Bayram ziyareti için gittik. Gün gelir neler olur hep beraber göreceğiz. Bayram vesilesiyle gittik sadece kendi aramızda hasret giderdik.  

Türk Silahlı Kuvvetlerini terörist ilan ettikleri gibi genel af çıkarmalarını milletin kabul etmesini düşünmüyorum. Yeter ki Türk milletinin ayranı kabarmasın.