BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli'den Davutoğlu'na sert sözler

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun eleştirilerine Amasya'dan cevap verdi. İşte Bahçeli'nin o sözleri;

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Davutoğlu'nun milliyetçilik eleştirilerine Amasya'dan cevap verdi. Çok sert sözlerle Davutoğlu'na yüklenen Bahçeli, kimseden milliyetçilik dersi almayacaklarını söyledi. Seçim beyannamesindeki vaatlerini bir kez daha tekrarlayan Bahçeli, çiftçi girdilerindeki KDV ve ÖTV'yi sıfırlayacaklarını, mazotun satış fiyatını ise 1 lira 75 kuruşa indireceklerini söyledi.

Devlet Bahçeli, partisinin Amasya mitinginde konuştu. AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de "adalet ve kalkınma" adıyla iş başına geldiğini söyleyen Bahçeli, 13 yılda adalet ile rezaletin yer değiştirdiğini, hükümete olan güvenin kalmadığını ileri sürdü.
 
Başbakan Davutoğlu'nun Isparta'dan kendilerine şeref ve ahlak dersi verdiğini söyleyen Bahçeli şöyle konuştu;

"Öğrendim ki bize şeref ve ahlak dersi verecekmiş. Hikmet öğretecekmiş. Vay zavallı vay. Şeref kim, siz kimsiniz? Ahlak kim, siz kimsiniz? Hikmeti kim kaybetmiş de siz bulacaksınız? Davutoğlu, şeref konusunda allame ise önce sarayda özel ders vermeye başlamalıdır. Ahlaklı olmanın şuurunda ise evvela etrafındaki rüşvet, ihanet ve yolsuzluk çetelerine söz geçirmeyi, onları doğru yola getirmeyi denemeli."
 
"MHP VATANIN HER YERİNDEDİR"
 
"Davutoğlu, şerefi biliyorsa 17-25 Erdoğan'a öğretsin. Namuslu olmayı biliyorsa, vatan topraklarını bırakıp kaçanları anlatsın" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Bu şahsiyet, milliyetçiliği öğretmeye kalktı, fındık kurdu oldu. Şerefi öğretmeye kalkışmasıyla da ne olacağını herkes yakında görecektir. Davutoğlu, bir siyasetçinin şerefinin, vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçüldüğünü söylemiştir. Bu yeni şeref tanımı, literatüre girmeye şimdiden adaydır. Bizim böyle bir tanım içinde de kendimizi dışarıda görme durumumuz yoktur. Çünkü MHP, vatanın her yerindedir. Tarlada, fabrikada, meydanlarda, caddelerdeyiz. Salonlarda, üniversitelerdeyiz. Yüreklerde, gönüllerde, fikirlerde ve dualardayız. İş yerindeki emek, ticaretteki helal kazancız. Biz Ötüken'deki ülküyüz. Şehitlerin duasındayız, tezgahlardaki alın teriyiz. Biz milletin dilindeki umut, gönderdeki ay yıldızlı al bayrağız. Biz tarihteki hatıra, haysiyet ve yarınlardaki heyecanız. Biz Türk milletiyiz, Türkiye'yiz. 78 milyonun kalbindeki özlemiz. 780 bin kilometrekaredeki iddiayız."
 
Bahçeli, MHP'nin "Ne mutlu Türküm" diyenlerin son kalesi olduğunu savunarak, Türkiye'nin her köşesinde, her dağında, taşında, ovasında, her hanesinde, gönüllerde olduklarını söyledi.
 
"MAZOTU 1 LİRA 75 KURUŞA İNDİRECEĞİZ" 
 
Mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldırmak için çalışma yürüdüklerini belirten Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu: 
 
"Çiftçilerimiz, belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan, dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Hayvan üreticilerimizin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde bire düşürmek için yürüyüşümüzü hızlandıracağız. Bizimle olmaya var mısınız? Orman köylüsünün mağduriyetini gidermek için 2/B sorununu adil bir şekilde çözmek için hazırlıklıyız. Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için heyecanlıyız. Esnaf ve sanatkar kardeşim, yeni iş yeri açtıysan meraklanma, beş yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız."
 
Bahçeli, MHP döneminde şoförlerin yeni ticari araçlarından 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacaklarını, kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerinin çalışma sürelerinin her dört yılı için bir yıl fiili hizmet zammı alacakları vaadinde bulundu. Bahçeli, her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayıp sorunları bitireceklerini dile getirdi.