BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Babacan aranan kaynağı açıkladı

Hükümetin ekonomik kurmayları Konya'ya çıkarma yaptı. Babacan ekonominin yol haritasını çizdi..

Abone ol

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı Konya'da başladı.. Hükümet Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan başta olmak üzere 7 bakanıyla toplantıya katılıyor.

Güven ortamına vurgu yapan Babacan, kaynak sıkıntısına değindi. Babacan Türkiye için en büyük kaynağın kendisi olduğunu söyledi.

Babacan krizi aşmanın yolunu da maddede açıkladı: Kararlılık, cesaret ve kimseyi şaşırtmadan öngürülebilir şekilde adımlarımızı atarak devam etmek.

İşte Babacan'ın basın toplantısındaki açıklamaları:

Krizi en hızlı toparlayacak ülkelerin başında Türkiye

OECD ülkeleri içinde 2010-2011 yılında en hızlı toparlanacak birkaç ülkeden birisi Türkiye olarak gösteriliyor. Biz şimdiden o günlere hazırlanmalıyız.

Şimdiden pazarları çeşitlendirmeliyiz. Kriz fırsattır diyoruz ya aslında belki işlerin yavaş olduğu yönemde yeni müşteriler bulmak için en doğru zaman ve şimdiden kurulacak iş kontakları ileride büyük ticaret hacimlerinin alt yapısı olacaktır.

Yeni oluşturduğumuz ekonomik programın temel unsurlarından birisi istişare.. Geniş kesimlerin görüşlerini alıyoruz. Daha sonra atacağımız adımların kararını veriyoruz.

Her şeyin başı güven

Ekonomide başarının temel faktörü güven.. Güven ortamı yitirildiği zaman işler zorlaşıyor. Türkiye'de hep deniyor kaynak nerede. Bugün de soruluyor. Gelişmiş ülkelerden bile sermaye çıkışı varken..

Öncelikle güven ortamını sağlamlaştıracağız. Türkiye'yi öngörülebilir bir ülke haline getireceğiz. Kimseyi şaşırtmayacağız. Bugün ne diyorsak yarın da aynı şeyleri söylemeye devam edeceğiz.

Gerçekler neyse paylaşıp cesaretle sorunların üzerine gitmede kararlı olmamız gerekiyor. Zor dönemi aşmada belki de en önemli unsurlar bu saydığım unsurlar: Kararlılık, cesaret ve kimseyi şaşırtmadan öngürülebilir şekilde adımlarımızı atarak devam etmek.

Gemiyi su aldıracak istekler

Makro dengeler son derece önemli. Makro enomomik dengeleri hepimizin içinde bulunduğu gemiye benzetiyorum. Gem sağlam olmadan rotası belli olmadan geminin içinde ne yaptığımızın önemi yok. Gemi içinde kavgayla, gürültüyle, sallayarak geminin su almasını sağlayacak isteklerle bu işi yürütmek mümkün değil.

Türkiye için en büyük kaynak

Türkiye'nin potansiyeli vardır kaynağı vardır. Türkiye için en büyük kaynak Türkiye'nin kendisidir. Genç nüfusudur, geniş toprağıdır. Suyudur ve daha da eğitimli iş gücüdür. Sivil Toplum Kuruluşları burada üst düzeyde temsil ediliyor. Biz hükümet olarak tam ekip buradayız. Karar verecek kim varsa burada. İyi sonuçlar vermesini diliyorum