BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Aziz Kocaoğlu İzmir'den aday mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden adaylığı konusunda önemli sinyaller verdi.

Abone ol

Kocaoğlu’nun, CHP’nin belediye grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Başkanlık için iki dönem yeter.” dediği iddia ediliyor.

CHP'nin kalesi olarak nitelenen İzmir'de gözler kimin aday gösterileceğine çevrildi. CHP yönetimi kararını netleştirmiş değil. En kuvvetli aday olarak yine Kocaoğlu'nun adı geçiyor. Zaman gazetesinde bugün çarpıcı bir kulis haberi yer aldı. Hasan Çilingir imzalı habere göre Kocaoğlu yeniden aday olacak.

İki dönem belediye başkanlığı yapan kişinin çekilmesi gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, “Ben aday olurum ya da olmam, bunu bilemiyorum. Çalışmalarımızı her zaman olduğu gibi yine sürdüreceğiz. Şu anda ben de süreci bekliyorum. Partimiz, İzmir’de sanılanın aksine 2009 yılındakinden daha iyi. Yerel seçimlere daha güçlü ve hazır gidiyoruz.” dediği belirtildi. 

2009 İLK DÖNEMİYDİ

28 Mart 2004’teki yerel seçimlerde CHP’den Bornova Belediye başkanı seçilen Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefatı üzerine İzmir teşkilatında yapılan oylama sonucu Büyükşehir Belediye başkanlığına getirildi. Kocaoğlu, 29 Mart 2009’daki seçimlerde de CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi.

kilicdaroglu.20131023100400.jpg