BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Aysel Tuğluk'tan Akdoğan'a 'nankör' yanıtı

HDP Millevekili Aysel Tuğluk, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 'nankör' eleştirisine yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM



Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'un askere taş atmasını eleştirmişti. Akdoğan, Tuğluk'un askere taş atmasını 'nankörlük' olarak niteleyerek, bu tavrın çözüm sürecine uymadığını söylemişti.

Aysel Tuğluk'tan Yalçın Akdoğan'ın bu sözlerine zehir zemberek bir yanıt geldi. Yalçın Akdoğan'ın 'nankör' sözlerini yadırgadığını belirten Aysel Tuğluk, "Aynı tabaktan yemek mi yedik? Aynı parti de yol arkadaşlığı mı yaptık? Öyleyse niye nankör?" diye sordu.

Yalçın Akdoğan'a Twitter'dan yanıt veren Aysel Tuğluk, şunları yazdı:

HAKARET YOKSA ELEŞTİRİ KIYMETLİ

Sayın Yalçın Akdoğan hem Cumhuriyet gazetesindeki mülakatında, hem de gazetecilerle toplantısında 'taş atma' meselesini gündeme getirerek kimi eleştirilerde bulunmuştur. Eleştiri hakaret içermediği ölçüde makbul ve kıymet kazanır.

YADIRGADIM, ANLAM İFADE ETMİYOR

Demokrasinin ve hoşgörünün gelişmesi için yapıcı, anlamlı ve evet sert eleştiriler kadar, samimi ve tutarlı özeleştirilere de ihtiyaç vardır. Bu bağlamda Sayın Akdoğan’ın 'nankör' eleştirisini yadırgadığımı ve siyaseten ayrı kulvarlarda olduğumuz için pek te anlam ifade etmediğini belirtmeliyim. Aynı tabaktan yemek mi yedik? Aynı parti de yol arkadaşlığı mı yaptık? Öyleyse niye nankör?

SAYIN ÖCALAN'IN ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMEDİ

Söz konusu 'gereksiz eleştiri' eğer çözüm süreci dolayısıyla yapılıyorsa, Sayın Akdoğan’a hatırlatmak isterim; AKP hükümeti halen bir adım atmış değil! Müzakere süreci halen başlamış değil. Sayın Öcalan’ın koşulları halen değiştirilmiş değil, hasta tutuklular serbest bırakılmış değil. TMK gibi bir ucube yasa ise, halen yürürlüktedir ve Kürtler dahil tüm muhalefet için tehdittir ve en önemlisi de, Türkiye devleti halen Rojava’yı tanımış ve özgürlük kantonlarını kabul etmiş değil.

Daha iki gün önce Sayın Öcalan Türkiye'nin Rojava siyasetinin 'Kürt'e karşı savaş siyaseti' olduğunu belirtti. Rojava'yı ve onun özerkliğini tanımayan bir siyasi yaklaşımın çözüm sürecinden bahsetmesi tam bir paradokstur.

Halka saldırılar, barajlar, kalekollar, Rojava’ya karşı IŞİD destekçiliği ile hem çözüm süreci hem de ateşkes ortamı Sayın Akdoğan’ın mensubu olduğu hükümet tarafından fazlasıyla istismar edilmektedir.

KİM NANKÖR?

Bu durumda sormak hakkımız olmalı aynı dil ile; kim nankör? Kim siyaset üretmiyor? çözüm süreci 'sus, konuşma, eylem yapma, mücadele etme' süreci değildir. Bizler de böyle anlamıyoruz zaten AKP adım atmadığı müddetçe, müzakere aşamasına geçmediği ve Rojava’ya dönük politikasını değiştirmediği müddetçe Sayın Akdoğan bilsin ki, siyaseti bildiğimiz gibi üretmeye (eylem) ve evet 'nankör'lük yapmaya (direniş) devam edeceğiz! Saygılarımla...

ekran-resmi-1435-11-30-4.12.43-pm.png
ekran-resmi-1435-11-30-4.12.01-pm.png

ekran-resmi-1435-11-30-4.11.13-pm.png
ekran-resmi-1435-11-30-4.10.28-pm.png

AKDOĞAN TUĞLUK'A NANKÖR DEDİ