BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  GÜNCEL

Aylin Nazlıaka'nın 'İçince ishal oldum' dediği su incelendi!

Şebeke suyu kullandığı için ishal olduğunu iddia eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kullandığı su tahlil edildi.

Abone ol

Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan ve olay olan "Ankara suyu" için Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek'in canlı yayında yaptığı deney ve su içmesi gündeme damgasını vurdu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, şebeke suyu içerek rahatsızlandığını, ishal olduğunu ileri sürmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri evine su veren depoda inceleme yapıp, su örnekleri aldı.

"KAÇAK KUYU SUYU KULLANIYOR"

ASKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Said Yeken, "Maalesef Sayın milletvekilimiz ve diğer buradaki site sakinleri, 21 adet villanın sakinleri, kaçak kuyu suyu kullanıyorlar ve kuyu suyunun içerisinde klor yok. Bu da insan sağlığı için büyük bir risk" dedi.

ASKİ ekipleri, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın evine su sağlayan depoda inceleme yapıp su örnekleri aldı.

25993971.20140918162646.jpg

ASKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Nurullah Said Yeken, "Maalesef Sayın milletvekilimiz ve diğer buradaki site sakinleri, 21 adet villanın sakinleri, kaçak kuyu suyu kullanıyorlar ve kuyu suyunun içerisinde klor yok. Bu da insan sağlığı için büyük bir risk" dedi.

''DEPONUN DURUMU KÖTÜ, TESİSATLAR PASLI''

Nazlıaka'nın Çankaya'daki evine su sağlayan deponun önüne gelen Daire Başkanı Yeken, yaptığı açıklamada, 21 villanın hepsinin ortak bir sayaçtan su kullandığını, depoya gelen suyun evlere dağıldığını anlattı. Yaptıkları incelemede deponun durumunun kötü, tesisatların paslı olduğunu ifade eden Yeken, "Birinci geliş nedenimiz, Sayın Milletvekilimiz Aylin Hanım'ın yaptığı beyanatı biz ihbar kabul ederek geldik" diye konuştu.

''İLLEGAL BORU BAĞLANTISI''

Şebeke suyu yerine uzun süredir kaçak olarak kuyu suyu kullanıldığını belgelediklerini belirten Yeken, "İkincisi, şebeke suyunun usulsüz kullanımını sağlayacak illegal bir boru bağlantısı tespit ettik" dedi.

''KLOR YOK''

Yeken, yaptıkları ölçümlerde, kuyu suyu basılan depolarda klor olmadığını ifade ederek, şebeke suyuna zorunlu tutulan ölçüde klor basıldığını bildirdi.

"İçinde klor olan bir su her zaman güvenilir bir sudur. Çünkü içinde hiçbir bakteri üremesi olmaz" diyen Yeken, Türkiye'deki bütün su idarelerinin musluklarında klor tutmaya mecbur olduklarını anlattı.

Yeken, depoya kuyu suyu basıldığı için klora rastlayamadıklarını ifade ederek, "Şüphelerimiz doğru çıktı. Depolarında klor olmadığı için, kuyularından bastıkları depoda klor olmadığı için muhtemelen sayın milletvekilimiz bundan dolayı rahatsızlanmıştır diye tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Yeken, kaçak bağlantıların söküleceğini ve şebeke suyunun bağlanacağını ifade ederek, güvenli ve sağlıklı musluk suyunun temiz bir iç tesisat kullanılarak tüketilebileceğini bildirdi.

''CEZA YAZILACAK''

Usulsüz kullanım olduğu için ceza yazılacağını da ifade eden Yeken, "Maalesef sayın milletvekilimiz ve diğer buradaki site sakinleri, 21 adet villanın sakinleri, kaçak kuyu suyu kullanıyorlar ve kuyu suyunun içerisinde klor yok. Bu da insan sağlığı için büyük bir risk" diye konuştu.