BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan'dan satır arası cemaat ifşaatı

Aydın Doğan'ın attığı yüzde 52 başlığı üzerinden tartışmalar sürerken satır arası cemaat ifşaatı akıllarda kaldı. Cemaatin yanıt vermemesi ise dikkat çeken diğer nokta.

Abone ol

Aydın Doğan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 'yüzde 52'li Mursi' başlığı krizi sürüyor. Aydın Doğan dün Hürriyet'in ilk sayfasından 'dik' bir yanıt verirken satır arasında cemaat ile ilgili bir ifşaata imza attı.

YÜZDE 52 KRİZİ NEDİR?
Herşey Mısır'ın devrik başkanı Mursi hakkında idam kararı verilmesiyle başladı. Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesi bu haberi 'Yüzde 52 oy aldı idam kararı verdiler' başlığıyla duyurdu. Ancak ilginçtir ki bu habere Mursi yerine Recep Tayyip Erdoğan'ı koydu. Bu durumda iktidar tarafından Erdoğan'a 'sen de ne kadar oy alırsan al idam edilirsin' mesajı olarak yorumlandı.

hürriyet-yüzde-52-mursi-haberi.jpg
Hürriyet Gazetesi'nin Mursi'ye verilen idam kararını duyururken haberi sunuş şekli böyleydi..

AYDIN DOĞAN'IN SATIR ARASI İFŞAATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu bu başlığa sert çıkınca Aydın Doğan dün Hürriyet'in ilk sayfasından bir açıklama yapmak durumunda kaldı. 'Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz' başlığıyla çıkan açık mektup 'diklenme' ibareleriyle yüklüydü.

Ancak mektupta dikkat çeken satır arası bir cemaat ifşaatı daha vardı. Aydın Doğan'ın 'itiraf' niteliğindeki o ifşaatı şu şekilde satırlara dökülmüştü;

"Sayın Cumhurbaşkanı, bizi paralel ile işbirliği yapmakla suçluyorsunuz. "Paralel" dediğiniz o yapı, sizinle işbirliği olduğu bir dönemde, dünyanın en ağır, en hukuksuz, en zalim vergi kumpasını üzerimize salınmasında büyük rol oynamış bir yapıdır. Bizim paralel ile ne işimiz olur?"

CEMAAT SESSİZ KALDI
Aydın Doğan hatırlanacağı gibi POAŞ sebebiyle büyük bir vergi cezasıyla yüzyüze kalmıştı. Doğan'ın satır arasındaki itirafı bu vergi cezasının 'Cemaat tarafından hukuksuz bir şekilde kurgulandığı' oldu. Cemaat medyası ise bu ithama karşı sessiz kalmayı tercih etti.