BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Atama bekleyen öğretmene bakandan müjde

Milli Eğitim Bakanı'nın atama önerisine Cumhuriyet Halk Partisi'nden destek geldi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ağustos ayında yapılacak olan öğretmen atamalarına ilişkin öğretmen adaylarını rahatlatacak bir açıklama geldi.

Bakan Avcı, "Yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis'in 28 Ağustos'ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılabilir" dedi.

Bakan Avcı, Ağustos ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin bu konuda takvimin aksamaması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Öğretmen atamalarına yönelik takvimin planlandığı şekilde yürümesi, yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis'in 28 Ağustos'ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılabilir. Muhalefet partilerinin de bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerini umuyorum."

CHP'DEN DESTEK

Öte yandan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 40 bin öğretmen atamasıyla ilgili yasal düzenleme konusunda CHP ve MHP grup başkanvekilleriyle daha önce anlaşmaya vardıklarını söyledi. Meclis'in 28 Ağustos'ta özel gündemle toplandığında bu konuyu çözeceklerini bildirdi.

Ünal, 40 bin öğretmen atanmasına yönelik yasal düzenlemenin ne zaman yapılacağı ile ilgili soruya "Meclis'i kapatıyoruz ama Ağustos içinde öğretmen atamalarıyla ilgili konunun düzenlenmesi gerekiyor" diyerek, diğer partilerle görüştüklerini söyledi.

Mahir Ünal, Meclis'in kapandığı gün CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ile görüştüklerini bildirerek, Meclis'in 28 Ağustos'ta özel gündemle toplandığında, bu konuyu çözmek için mutabakat oluşturduklarını söyledi.

Ünal, "CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, destek veririz diye açıklama yapmış. Orada arkadaşlar hemen bir pozisyon alıyorlar. Biz zaten bunu yapıyoruz. Hem torba kanun tasarısında hem de bununla ilgili bir teklif var. Dolayısıyla biz bunu 28'inde zaten çözeceğiz" diye konuştu.