BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Wikileaks’in kurucusu o ülkeden ayrılıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait gizli yazışmaları kurduğu Wikileaks adlı internet sitesinde yayınlayan ve Ekvator’un Londra Büyükelçiliği’ne ...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı’na ait gizli yazışmaları kurduğu Wikileaks adlı internet sitesinde yayınlayan ve Ekvator’un Londra Büyükelçiliği’ne sığınan Julian Assagne, yakında ülkeden ayrılacağını açıkladı.
2 yıldır kaldığı büyükelçilikten yakında ayrılacağını kaydeden Assagne, gideceği yer hakkında net bir açıklama yapmadı. Birçok kesim Assagne’nin hasta olduğunu ve tedavi edilebilmesi için büyükelçilikten ayrılması gerektiğini ifade ederken Assagne bu iddiaların tümünü yalanladı. Ekvator Dışişleri Bakanı Ricardo Pitano ise İsveç’te cinsel taciz iddialarıyla suçlanan Assagne’ye karşı koruma sağlamaya devam edilebileceğini ifade etti.
2 yıldır Ekvator’un Londra Büyükelçiliği’nde yaşayan Assagne’nin binadan çıkması halinde İsveç’e iade edileceği düşünülüyor. Assagne’nin buradan da ABD’ye ait gizli belgeleri yayınlaması nedeniyle ABD’ye gönderilebileceği ve burada yargılanabileceği de yayılan söylentiler arasında yer alıyor.
(İHA)