BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,65
HABER /  GÜNCEL

Atalay'dan Erbil'de 3 saat PKK zirvesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Erbil'e gitti yöresel Kürt yönetimi ile PKK ve eylemsizlik kararını görüştü.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilileriyle görüşmek üzere Erbil'e geldi. Barzani'yle 3 saat görüşen Atalay, PKK'nın eylemsizlik kararının devam etmesini istedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindekileri Erbil havaalanında bölgesel yönetimin yetkilileri karşıladı.

Karşılamada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik ve Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen de hazır bulundu.

İçişleri Bakanı Atalay, bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani ile görüşmek üzere Erbil'den Selahaddin'e geçti.

Barzani ile Atalay görüşmede öncelikli olarak PKK'nın çekilmesini konuştu. 3 saat süren görüşmede ana konu PKK'nın Türkiye ile Irak sınırındaki faaliyetleri olurken, görüşmede uzatılan ateşkes ve demokratik süreç de özel olarak ele alındı.

Görüşmede Barzani’nin PKK'nın eylemsizlik kararının devam etmesi gerektiğini belirttiği öğrenildi. Barzani’nin sorunların şiddetle çözülemeyeceğini ve yaşanan süreçte bir katkısının olması halinde buna hazır olduğunu vurguladığı kaydedildi.

ATALAY: TERÖR KONUSUNDA YOĞUN ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Bakan Atalay, Irak'a yaptığı ziyareti tamamlayarak, 22.30'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Havalimanından ayrılırken, gazetecilerin ziyaretine ilişkin sorularını yanıtlayan Atalay, günü birlik bir ziyarette bulunduğunu, Erbil'de önemli görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Atalay, ziyaretinde terörle ilgili konuların görüşüldüğünü de ifade ederek, yürütülen, daha önce başlatılan eylem planı olduğunu kaydetti. Eylem planının yürütülmesiyle ilgili konuların gündemlerinde olduğunu anlatan Atalay, ''Şu günlerde, bu konu ile ilgili çok yoğun çalışmalarımız var. Türkiye olarak terör konusunda çok boyutlu görüşmeler, çalışmalar yürütüyoruz. Bu ziyaret, o çalışmaların bir boyutuydu'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Barzani, planınıza destek verecek mi?'' şeklindeki sorusu üzerine de Atalay, ''Bizim yürüyen çalışmalarımız var. Üçlü Mekanizma, eylem planı var. Herkesin yapması gerekenler var. Bunları bir kere daha gözden geçirdik, değerlendirdik. Barzani ile, oradaki yöneticilerle görüşmeler yaptık'' yanıtını verdi.

Irak'taki özel bir hastanenin Türk başhekiminin çocuğunun orada kaza geçirdiğini belirten Atalay, yaralı çocuğu, ailesi ile birlikte Türkiye'ye getirdiklerini ve tedavisinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılacağını kaydetti.