BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Askeri casusluk çetesinin GATA ekibi

Askeri casusluk çetesinin, GATA'daki her doktora uzmanlığına göre iş bölümü yaptığı ortaya çıktı.

Abone ol

Tehdit ve şantajla askeri bilgi sızdırma çetesi, GATA’daki ekibi arasında iş bölümü yapmış. Her doktora uzmanlığına göre kendisi tarafından gönderilecek isimlere sahte çürük raporu çıkarma ve askerlere hava değişimi raporu düzenleme görevi vermiş.

İZMİR’DEKİ ASKERİ CASUSLUK ÇETESİNİN MARİFETLERİ BİTMİYOR

Star'ın haberine göre; 16 Nisan'da İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak olan tehdit ve şantaj yoluyla askeri bilgi ve belgeleri ele geçiren suç örgütünde ele geçirilen ‘GATA İstanbul Yapı’ başlıklı belge çetenin GATA’da görevli doktorlara nasıl bir görev paylaşımı sağladığını ortaya koydu.

Davanın ek klasörlerinde yer alan tek sayfadan oluşan belgede, GATA’da görevli doktorlara uzmanlıklarına göre görev paylaşımı yapıldığı görülüyor. Çetenin GATA’daki yapılanma sayesinde, kendisinin gönderdiği isimlere sahte çürük raporu aldırdığı, bazı isimlere ise bu doktorlar aracılığıyla uzun süreli hava değişimi raporları aldığı ortaya çıktı.

GATA’daki yapılanmanın İstanbul sorumlusu Albay T.Ş. olarak görülürken irtibat sorumlusu olarak altındaki ismin K.T. olduğu iddia ediliyor.

Her ismin belli görevi var

Albay T.Ş.’nin altındaki isim olan K.T.’nin görevleri ise, medikal firmaları yönlendirmek, personel hakkında bilgi getirmek, ortam dinlemesi ve görüntü alımı yapılarak kişiler hakkında dosya oluşturmak şeklinde sıralanıyor. S.A.’nın istenilen kişilere boy - kilo indeksine uydurarak askerliğe elverişsizdir raporu ile diyabet ve tiroit fonksiyon bozukluğu tanısıyla hava değişimi verme görevinin olduğunu belgede yer alıyor.

Kulak Burun Boğaz kliniğinden E.Ç.’nin isminin altında ise “İşitme testlerine G. hemşire ile koordine ederek işitme kaybından askerliğe elverişsizdir raporu ayarlamak, personel hakkında bilgi getirmek.” notu yer alıyor. Göz bölümünden A.A.’nın ise, gönderilecek kişilere askerliğe elverişsizdir raporu verme, gözlük lens raporu düzenleme ve uluslar arası tıp kongreleri aracılığıyla bilgi akışını sağlamakla görevli olduğu belirtiliyor.

Bel çıkığı var raporu verecek

Ortopedi bölümünden Ö.P.’in ise, bel açıklıkları gibi her türlü ortopedik rahatsızlık ve hava değişimi ile istirahat raporları ayarlayabileceği belirtiliyor.

İş dünyasına çete merceği

İş dünyasını da yakın takibe alan çetenin, Ali Ağaoğlu’nun yanı sıra Doğan Medya Grubu’nun patronu Aydın Doğan ile kızları Arzuhan Yalçındağ, Hanzede Vasfiye Doğan, Vuslat Sabancı, Yaşar Begümcan Doğan Faralyalı, ile Doğan’ın CEO’su İmre Barmanbek, Işıl Doğan, Ali Rıza Temuroğlu gibi birçok önemli isimle ilgili kişisel bilgileri topladığı belirlendi. aydın.dogan.pdf uzantılı belgede, Doğan Ailesi ve Doğan Grubu’nun üst düzey yöneticilerinin kimlik ve adres bilgileri bulundu.