BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Asker yakını tabuta bakın ne yazdı!

Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırıda rahatsızlanan Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal hayatını kaybetti.

Abone ol
Yüksekova'da görev yapan ve Dağlıca'daki operasyonda rahatsızlanarak tedavi altına alınan Uzman Erbaş Garip Ünsal, hayatını kaybetti. Dün Ankara'da düzenmenen askeri törende Ünsal'ın bir yakını henüz şehit statüsü verilmediği için Türk bayrağının sarıldığı tabutun üzerine "şehit" ibaresi yazdı!

Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katılan rahatsızlanan ve 14 gün sonra hayatını kaybeden Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal için dün Karşıyaka mezarlığında askerlerin de katıldığı bir tören düzenlendi. Törene çok sayıda üst düzey askeri yetkilinin yanı sıra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da katıldı.  

14 GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ

Hakkari Yüksekova'da görev yapan Uzman Erbaş Melih Galip Ünsal, Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katıldı. Operasyon sırasında olumsuz hava şartlarından dolayı rahatsızlanan Ünsal, helikopterle önce Yüksekova'ya oradan da askeri hastaneye sevk edildi. Durumu ağırlaşan uzman erbaş Ünsal, daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Galip Ünsal, burada 14 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

sehit.20150921185130.jpg

CENAZEYE ÇOK SAYIDA ASKERİ YETKİLİ KATILDI

Ünsal için Karşıyaka Mezarlığında askerlerinde katıldığı bir tören düzenlendi. Törende başta Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak olmak üzere Ankara'da görevli general rütbesinde çok sayıda askeri yetkili törende hazır bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılarak aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal'ın ailesi cenazede güçlükle ayakta durdu. Ünsal'ın bir yakını ise tabutun üzerindeki kağıda ‘şehit’ yazması dikkat çekti. Kardeşleri ise Ünsal'ın naaşının başında göğsünden Türk Bayrağını çıkararak öptüler.

sehit2.20150921185203.jpg

ŞEHİT GİBİ UĞURLANDI

Kılınan cenaze namazının ardından Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından omuzlara alınarak askeri araca götürüldü. Dağlıca'da çıktığı operasyonda rahatsızlanarak hayatını kaybeden Ünsal için henüz resmi olarak şehit statüsü verilmese de şehit gibi uğurlandı. Gazetecilerin CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ailenin talebinin sorulması üzerine ise 'izliyorum' yanıtını verdi.