BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Abdullah Gül açıklaması

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Saray'daki toplantının ardından açıklama yaptı.

Abone ol

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Malatya ve Konya'da düşen savaş uçaklarının teknik bir nedenden düştüğü konusunda herhangi bir delilin bulunmadığını söyledi. Meclis'teki İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın çıkarılacağını söyleyen Arınç, Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu'nun bir değerlendirme yapacağını söyledi.

Bülent Arınç, Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. İşte o açıklamalardan satır başları;

Ekonomi konusunda kapsamlı bilgi verildi. Daha sonra da Ali Babacan'ın bilgi sunumuyla Bakanlar Kurulu sona erdi.

Bu arz edilen şeylerden sonra Sayın Başbakan'ın değerlendirmeleri ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın da değerlendirmeleri oldu.

Kapsamlı bir değerlendirme olduğunu söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanı da teşekkürlerini iletti.

SORU- CEVAP

Teknik bir arıza mıdır? F-4'lerin envarten düşürülmesi söz konusu mu?

Tamamen teknik bir konudur. Kaza sonrasında herkesin görüş ifade etmeye çalıştığı bir bilgi karmaşasına neden olduğunu biliyorum.

Bildiğiniz gibi 24 Şubat ve 5 Mart tarihinde uçaklarımız düştü. Öncelikle bu uçaklar birbirinden farklı. Malatya'daki uçağımız keşif uçağıdır Konya'daki ise bombardıman uçağıdır. 

Bu uçaklar yapısal iyileştirme yapılmış ve modernize edilmiştir. 

F-4 uçakların envartere girmesinin ardından 60 uçak devre dışı kalmıştır. Bu uçaklarla ilgili bir istatistik ortaya konulursa, bu uçaklarla ilgili en az kaza yapan ülke konumundayız. Buna Japonya'da dahildir.

Bakımları yapılmaktadır. Bir kaza kırım raporu 70 sayfa olarak tanzim edilmektedir. Bu uçakların düşme sebebi tek tek incelenecektir. Adli bir soruşturmaya eş zamanlı olarak yürütülmektedir. 

Teknik ekiplerin, ehliyetli bir ekip tarafından da kaza kırım raporlarına ışık tutacaktır. 

Rahmetli pilotların uçuş saatleri de göz önüne alınmaktadır. Buraya kadar gelen araştırmalar uçakların teknik bir nedenle düşmediğini bize göstermektedir. Soruşturma sürdürmektedir.

ABDULLAH GÜL ADAY OLACAK MI?

Başbakanımız bunu önümüzdeki süreçte değerlendirecektir. Parti içi dinamikler de belirleyici olacaktır.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Cumhurbaşkanı da eksiği var fazlası yok dedi. Süreçte ikinci bölüm bitti şimdi üçüncü bölüm başlayacak. Bazı partiler gensorular vermek üzere Meclis'i oyalamaya çalışıyorlar. Yapılan iş doğrudur ve yapılacaktır.