BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç AK Parti'den aday olacak mı? Son kararı

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Kasım erken seçimleri için AK Parti'den aday olacak mı? Arınç adaylık konusunda son noktayı koydu!

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara kulislerinde en çok konuşulan ve merak edilen "1 Kasım erken seçimlerinde aday olup olmayacağı"na ilişkin son noktayı koyan bir açıklama yaptı.

Arınç, "Bir yerde nokta koymasını bilmeli. Zirvede terketmek lazım. Arkasından ‘yeter artık’ bağırılmamalı. Ben bunu 1-2 yıl öncesinden söyledim. Aday olmayan diğer arkadaşlarım da benimle aynı düşüncede. 3 dönem kuralının kalkacak olması bizim için önemli değil. Yaptıklarını kafi gördüler. Bursa’da iyi işler yaptım. Bu kararımı henüz yüz yüze Başbakan Ahmet Davutoğlu’na söylemedim. Kendisiyle konuşacağım. Beni kıracağını zannetmiyorum. 2019’da yeniden bize görev düşerse, çağırırlarsa düşünürüm. Ama o tarihe kadar kimse bizi ellemesin" diye konuştu.

ARINÇ ADAY LİSTELERİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Bursa'da yayın yapan Olay TV'de 'Gündemin Getirdikleri' programına katıldı. Ülke gündemiyle ilgili soruları cevaplayan Arınç, aday listeleri ile ilgili görüşlerini de açıkladı.

Arınç, 7 Haziran’da seçilen isimlerin büyük ölçüde yerlerini muhafaza etmeleri gerektiğine inandığını söyledi. Seçilenleri rencide etmeden liste yapılacağını kaydeden Arınç, AK Parti’nin oyunun 2-3 puan yükseldiğini ancak bunun tek başına iktidar olmaya yetmediğinin de bildirdi. Arınç, seçime kadar bu oranın artacağını düşündüğünü ifade etti.
arinc4.20150907114625.jpg

MELEK İPEK'İN ELİNİ NEDEN ÖPTÜ?

Arınç, ayrıca, son günlerin önemli gündem maddelerinden 'Koza-İpek Holding'e yapılan operasyon' hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in elini öpmesi konusunda, "Melek İpek bir iyilik meleğidir. Elini öpmek suç değildir. Bugün olsa yine öperim." diye konuştu.

"BEN DE ÇOCUKLARIMI CEMAAT OKULLARINA GÖNDERDİM"

Çocuklarını cemaat okulları olarak bilinen eğitim kurumlarında okutan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Duman'a 'paralelci' iftirası atılmasına da karşı çıkan Bülent Arınç, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bunlar çok ahlak dışı yayınlar. Masum insanları paralelci olmakla suçlayan çete ortaya çıktı. 'Çocuğunu cemaat okullarına göndermişti, bunlar paralelcidir' diyen, yok edilmesi gereken alçaktır. Ben de çocuklarımı bu okullara gönderdim. Bu suçsa başında ben varım. Bana gücü yetmeyenler bu okullardan mezun pırıl pırıl gençlerimizi suçlamaya kalkarlarsa arkalarında olurum. Kendime yapılmış kabul ederim. İl kongresinden önce Süleyman Soylu'nun Abdullah Duman'ı istemediği söylendiğinde kendisini arayıp bunları söylemiştim. Bunların kim olduklarını da biliyoruz. Birkaç kişiler. Bursa'da kalsam hepsinin işini bitirirdim. Cemalletin Bey ve ekibi görevinin başındadır."



TEOG NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI SORGU EKRANI MEB