BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan kalıyor mu gidiyor mu?

Galatasaray yöneticisi Bülent Tulun, kalıp kalmayacağı netlik kazanmayan Arda Turan ile ilgili konuştu.

Abone ol

Radyospor'a konuşan Tulun, "Arda ile ilgili bir karara ihtiyacımız yok. Arda, Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusudur. Arda benim sözleşmeli oyuncum. Sözleşmesi biten oyuncular şu saat itibariyle nasıl benim oyuncum değilse sözleşmesi devam eden futbolcular da benim oyuncum. Zaten Arda ile ilgili şu anda bir karar aşamasında değiliz" dedi.

YÜREĞİNİ ORTAYA KOYAN BİR GALATASARAY OLACAK; DROGBA VE ERSAN'LA İLGİLİ GELİŞMEYİ BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

"Savaşan bir Galatasaray yapacağız. Sahada tekmeye kafa atan, yüreğini ortaya koyan bir Galatasaray takımı yapmayı amaçlıyoruz" diyen Bülent Tulun, Drogba ve Ersan Gülüm transferleri için ise "Drogba ve Ersan Gülüm transferiyle ilgili gelişmeleri hep beraber yaşayıp, göreceğiz" şeklinde konuştu.

GALATASARAY, AVRUPA'DA BİR MARKADIR; BU YÜZDEN TRANSFERDE SORUN YAŞAMIYORUZ

Tulun, takımın bu sezon Avrupa Kupaları'nda yer almamasının ise transferde sorun teşkil etmediğini vurgulayarak, "Bu sezon Avrupa Kupaları'nda olmamamız, Galatasaray'a gelen, gelecek oyuncular açısından sorun yaratmıyor. Galatasaray'ın ismi Avrupa'da oynayıp oynamamakla çok bağlantılı değil. Galatasaray'ın ismi halâ Avrupa'da saygı gösterilen, arzulanan bir markadır" dedi.

SELÇUK, GALATASARAY'DA OYNAMAK İSTEDİ, BU YÜZDEN TRANSFER EDİLDİ

Selçuk İnan'ın, Galatasaray'da oynamayı istediği için transfer edildiğini belirten Tulun, "Biz, Galatasaray'da oynamak isteyen oyuncuyu tercih ederiz. Selçuk, Galatasaray'da oynamak istedi biz de kendisini transfer ettik. Bunun dışında konuşulanlar işin magazin kısmıdır" diye konuştu.

LORIC CANA İÇİN TEKLİF YOK

Tulun, İtalya ve Almanya'dan teklif aldığından bahsedilen Cana için ise "Loric Cana da benim sözleşmeli oyuncum. Onu almak isteyen olursa gelip, Galatasaray'a başvuracak. Biz SPK'ya bildiririz. Cana'ya sorarız 'Gitmek istiyor musun?' diye. İsterse değerlendiririz. Şu ana kadar Cana için gelmiş yazılı bir teklif yok" dedi.

GİDENLERLE EL SIKIŞIP AYRILDIK

Mevcut kadroyla ilgili revizyon kararını Fatih Terim ve teknik ekibin vereceğini belirten Tulun, "Mevcut kadrodan bazı oyuncularla daha yolların ayrılıp ayrılmayacağı konusundaki kararı Fatih Terim ve teknik ekip verecek. Yollarımızı ayırdığımız oyuncuların sözleşmeleri sona ermişti. Serbest kaldılar. Bu futbolcular arasında kalmak isteyen olmadı. Bizden de böyle bir talep gemledi. El sıkışıp, ayrıldık" şeklinde konuştu.

KAMP ÇALIŞMALARINA KADAR TRANSFERİ YÜZDE 99 TAMAMLARIZ

Bülent Tulun, yurtdışı kamp çalışmalarına kadar kadroyu yüzde 99 oranında tamamlamayı amaçladıklarını ifade ederek, "Yeni sezon hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Eksiklerimizi tespit ettik, bunun üzerine gidiyoruz. Yurtdışı hazırlık kampına kadar kadromuzu yüzde 99 tamamlamış vaziyette kamp çalışmalarını başlatmayı amaçlıyoruz" dedi.

3 YA DA 4 TEMMUZ'DA KAMP ÇALIŞMALARINI BAŞLATMAYI HEDEFLİYORUZ

Bülent Tulun, yurtdışı kamp çalışmalarıyla ilgili olarak ise "Takımımızı bu ayın sonunda toplayıp, Temmuz'un 3'ü ya da 4'ünde yurtdışı kampına gitmeyi amaçlıyoruz. Ay sonuna doğru da sezonu açarız. Sonrasında birkaç tane turnuvada yer alacağız. Sonrasında yurda dönüp lige iyi bir başlangıç yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

TEKNİK EKİPTE ÇALIŞACAK İSİMLER HENÜZ BELLİ DEĞİL

Tulun, teknik ekipte yer alacak isimlerin henüz belli olmadığını, bu konuyla ilgili açıklamayı Fatih Terim'in yapacağını söyledi.