BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Anketler ve Avrupa'daki Türkler'e PKK tehdidi!

Son günlerde iki farklı araştırma şirketi yaptıkları anketleri kamuoyu ile paylaşıyor. Bu araştırma şirketlerinden biri Özer Sancar'ın sahibi olduğu Metropoll, diğeri ise Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu Sonar!

Son günlerde iki farklı araştırma şirketi yaptıkları anketleri kamuoyu ile paylaşıyor. Bu araştırma şirketlerinden biri Özer Sancar'ın sahibi olduğu Metropoll, diğeri ise Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu Sonar!

Metropoll'ün 3 gün içinde 2540 kişiyle yaptığı sonuçlara göre oy dağılımı şöyle olmuş:

AK Parti – 41,4

CHP – 27,3

MHP – 15,3

HDP – 13,0

MHP'nin ve HDP'nin oylarının CHP'ye gittiğini ve AK Parti'nin de kısmen eridiğini haber veriyor bu anket sonucu...

Metropoll'ün paralel yapıya yakınlığı malum.

Cemaatle AK Parti'nin arası açıldığından beri CHP'yi destekler mahiyette bazı sonuçlar açıkladığı için bu rakamlara ne kadar güvenmek gerekiyor bilmiyorum. Ancak her şeye rağmen AK Parti konusunda insaflı davrandığını söyleyebiliriz.

Benim asıl üzerinde durduğum Sonar!

Bu şirketin son anket sonuçlarına göre CHP, MHP ve HDP'de ciddi bir artış gözükürken AK Parti'de düşüş oluyor.

Sonuçlar şöyle:

AK Parti 38.2,

CHP 28,

MHP 18.2,

HDP 13.7

Neredeyse yıllardır Hakan Bayrakçı'nın açıkladığı araştırma sonuçlarını hem takip hem de tenkit ediyorum. Seçime aylar varken AK parti'nin oylarını kendisinin bile inanamadığı aşağı seviyelere çekip, son virajda birden yükseltmesi Sonar'ın 10 yıldır yaptığı bir şey. 7 Haziran seçimleri öncesinde de neredeyse birebir böyle oldu.

Hatırlamayanlar için o süreci anlatayım.

Hakan Bayrakçı seçimlere 3-4 ay varken AK Parti'nin oyunu yüzde 38'ler civarında gösteriyordu. Bununla da yetinmiyor, Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu partinin yüzde 8 oy alacağını iddia ediyordu.

Ö dönemlerde Beyaz TV'de konuk olduğum bir programda yaptığı anket sonuçlarını eleştirince yayına bağlanan Hakan Bayrakçı ile bir iddiaya tutuştuk.

Kendisi, "MHP yüzde 18'in altında oy alırsa anketçiliği bırakacağım" dedi. Ben de buna karşılık olarak, "MHP yüzde 18 alırsa ben de gazeteciliği bırakacağım" dedim.

Yani normal şartlarda Sonar'ın yaptığı araştırma sonuçlarını yok hükmünde kabul etmemiz, Hakan Bayrakçı'nın da, "Ben bu işten anlamıyormuşum" diyerek tası tarağı toplayıp gitmesi gerekiyor.

Ama görünen o ki Hakan Bayrakçı seçimler öncesi algı operasyonu yapmaktan vazgeçmeyecek. Artan terör olayları nedeniyle sayıları yüzde 18'i bulan kararsız seçmeni iki partiye, yani CHP ve MHP'ye kanalize etmek için epey zaman daha mücadele edecek.

Burada bir parantez açayım ve Hakan Bayrakçı'ya inanıp MHP'nin bu ülkenin tek koruyucusu olduğuna inananlara şu soruyu sorayım.

"Arkadaşlar MHP madem bu ülkenin tek koruyucusuydu da neden 2002 yılında o koruyucuyu sandığa gömüp baraj altında bıraktınız? O dönemde milliyetçiliğiniz neredeydi? Şimdi ne oldu da birden milliyetçi kesildiniz? 2002 yılında ya işsizdiniz, ya da borç batağında yüzüyor ekonomik krizin pençesinde can çekişiyordunuz. AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında mal mülk sahibi olup borçlardan kurtulunca mı milliyetçi olduğunuzu hatırladınız?"

Parantezi kapatıp devam edelim..

AK Parti'nin hatası nerede başlıyor biliyor musunuz? Aylardır "Algı operasyonları AK Parti'nin yumuşak karnı" demekten dilim yoruldu. Ama maalesef algı operasyonlarını yürütme ve çürütme konusunda çıldırtacak derecede zayıf kalıyor parti yönetimi.

Aksine bu algı operasyonlarını haklı çıkaracak beyanatlar yapılıyor.

"Biz çözüm sürecini yürütürken bu PKK silah depoladı. Bunu görüyor ve biliyorduk ama çözüm sürecine halel gelmesin diye sessiz kalındı" cümlesi buna örnektir.

Erdoğan'a, "Kürt sorunu yoktur" dedirten danışmanları bu sözü de söyleterek yeni bir faciaya imza atmış oldu. Valilerin, gözlerinin önünde cereyan eden bu silahlanmaya sessiz kalmasının faturası bu söz yüzünden AK Parti'ye kesildi.

Yüzde 44 seviyesini bulan oy oranları bu açıklama sonrası düşerse kimse şaşırmasın. Çünkü günlerdir sosyal medyada ve sokakta herkes bu sözlerin ne anlama geldiğini tartışıyor ve bir algı operasyonuna yenik düşüyor.

Umarım birileri çıkar ve PKK ile HDP'nin yaptığı hainliğin boyutlarını daha doğru ve düzgün cümlelerle anlatabilir. Yoksa bu mesele seçimde büyük can sıkacak!

Gelelim UETD meselesine...

Yurtdışındaki oyların ne kadar önemli olduğunu vurgulayan pek çok yazı yazdım bugüne kadar. Yurtdışında 2 milyon 800 bin seçmen varken geçtiğimiz seçimlerde 1 milyon civarında oy kullanıldı.

UETD'nin başındaki zat "Biz çok başarılı işler yapıyoruz" diye kendini ve ekibini pışpışlarken, HDP bir önceki seçimde hayal dahi etmedikleri oranda oy aldı.

Geçtiğimiz aylarda kendisini bir iki yazıda eleştirmiştim. Bu yazılar sonrası beni arayıp yazılarımdaki konuların asılsız olduğundan dem vurdu. 

Ama konuşmanın içinde bir ara kendini öyle kaptırdı ki UETD içinde yer alan kendi adamlarının milletvekili Metin Külük'ü nasıl bertaraf ettiğini büşük bir başarı gibi anlatmaya başladı..

"Madem yazılarımdaki iddialar asılsız. Gelin sizin şu an kayıt altına aldığım konuşmanızı cevap hakkı olarak kullanalım" deyince "Yani ben yazınızı tekrar okuyup size döneyim" dedi ve kapattı.

Dönüş o dönüş!

Sonradan öğrendim ki benim Kudüs ziyaretim sırasında Avrupa'daki bir gazeteye verdiği demeçte, "Süleyman Özışık sipariş üzerine yazı yazıyor. Ben kendisiyle görüşmek için iki kez İstanbul'a gittim, benden kaçtı" demiş!

Kaçtı dediği şey şu!

Günün birinde beni aradı ki zaten beni sadece bir kez aradı. İki kere aradım demesi kuyruklu yalan! O aramada, "Ben İstanbul'dayım, gelin görüşelim" dedi. Ben o sırada Kanal A'da yaptığım program gereği Ankara yolundaydım. "Önceden söyleseniz muhakkak kalırdım ama şu an Ankara'ya vardım" dedim. Bir daha ne aradı ne de sordu.

Mesele bundan ibaret!

Süleyman Çelik belli ki bu meseleyi iftiralar ve yalanlar üzerinden sürdürmeye niyetli! Kendisine tavsiyem şudur.

Paşam!

Sen orada burada yalanlarla iftiralarla bu partiye gönül vermiş insanları bertaraf etmeye çalışacağına sana verilen işlere zaman ayır.

İsviçre'de senin başında bulunduğun UETD'nin başkanı ile AK Parti'ye gönül veren seçmenleri PKK tarafından ölüm tehditleri alıyor. Kapıları işaretleniyor, dükkanları saldırıya uğruyor. Sosyal medya üzerinden profilleri paylaşılarak hedef gösteriliyor bu insanlar.

O insanlar ki canları, aileleri tehlikede olmasına rağmen bir adım geri atmıyorlar. Senin olmadığın, olamadığın yerlerde onlar seçim çalışmaları yapıyor.

"Aman buranın başında sadece ben olayım" diye ona buna kumpas kurmaya ara ver azıcık. Akçeli işler ve kadınlar peşinde koşan adamlarına sahip çıkacağına bu dava adamlarına sahip çık önce!

Bu arada hala cevabını bekliyorum!

Telefonda Cumhurbaşkanı, Başbakan, UETD teşkilatı ve Metin Külünk hakkında anlattıklarının dökümü hazır.

Cevap hakkı olarak kullanayım mı kullanmayayım mı?