BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Ankara'ya gelen Rus ekibindeki kritik isim

Ankara'daki büyükelçi cinayetini araştırmak için Rusya'dan gelen ekibin incelemeleri sürüyor. Ekipte, Moskova'daki bombalı saldırıyı araştıran bir emniyek amiri daha var.

Abone ol

Büyükelçi saldırısıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma sürüyor. Rusya'dan gelen soruşturma ekibi, cinayetin işlendiği Çağdaş Sanatlar Merkezi ile suikast düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın kaldığı otelde incelemelerde bulundu. Bu arada Rusya'dan gelen ekip arasında Moskova'da metroya yönelik saldırıyı soruşturan bir emniyet amiri de var.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin süreci Türk yetkililer ile yürütmek üzere Rusya'dan gelen heyet, saldırının yaşandığı Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Sanat merkezinin giriş kapısından itibaren yapılan incelemelere, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığından olay yeri inceleme ekipleri de eşlik etti. Sanat merkezindeki inceleme yaklaşık 20 dakika sürdü.

KALDIĞI OTELDE İNCELEME

Ayrıca, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırının meydana geldiği Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin hemen arkasında bulunan ve saldırının yaşandığı gün yerleştiği otel odası da incelendi.Çalışmaların tamamlanmasının ardından Çankaya Belediyesi temizlik ve onarım ekibi, olay yeri inceleme ekiplerinin nezaretinde çalışmalarına başladı. Ekipler, duvarlara isabet eden kurşun izlerini sıva ve boya ile kapatacak, olayın yaşandığı alanı temizleyecek.Temizlik ve onarım çalışmalarının ardından merkez, yeniden hizmete açılacak.

Soldaki bina saldırının gerçekleştiği Çağdaş Sanatlar Merkezi, sağdaki sarı binası ise suikastçının kaldığı otel.

SORUŞTURMADAN DETAYLAR

Polis saldırıda FETÖ bağlantısı olup olmadığını araştırıyor. Altıntaş’ı polis olması konusunda yönlendiren kişinin gözaltındaki dayısı Hasan F. olduğu iddia edilmişti. Hasan F.’nin daha önce FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı ve mahkemece serbest bırakıldığı belirlenmişti. Polis okuluna girişte, Altıntaş’a FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle meslekten men edilen kişilerin yardım ettiği ortaya çıktı.

TAKIM ELBİSEYİ 3 GÜN ÖNCE ALMIŞ

Otele girerken spor kıyafetli olduğu tespit edilen Altıntaş’ın, takım elbiseyi de saldırıdan 3 gün önce satın aldığı ortaya çıktı. Üzerinden 155 TL çıkan Altıntaş’ın, saldırıdan önce duş aldığı, kişisel temizlik yaptığı ve traş olduğu anlaşıldı.

METRO SALDIRISINI SORUŞTURAN RUS POLİS AMİRİ DE HEYETTE

Soruşturmayı yürüten savcılık yetkilileri, yapılan her işlemin kamera ile kayıt altına alındığı ve Rus heyetle paylaşıldığını belirtti. Adli Tıp’taki işlemlerin de Rus heyetle birlikte yapıldığı ve gözaltına alınanların ifadelerine Rus heyetten polislerin de girdiği belirtildi. Olay yerindeki incelemelerin ardından hiçbir şeye dokunulmadığı ve Rus heyetin incelemesinin ardından delillerin kaldırıldığı söylendi. Ayrıca olay yeri krokisinin de heyete verildiği ve yeni gelişmelerin de paylaşılmaya devam edileceği belirtildi.

TELEFON ŞİFRESİNİN ÇÖZÜLMESİNE ÇALIŞILIYOR

Savcılık yetkilileri, saldırgana ait telefonun şifresinin çözülmesi ve HTS kayıtlarının tespiti için çalışmaların sürdüğünü, şu ana kadar 11 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın gidişatına göre gözaltı sayısının değişebileceği belirtti.

CENAZESİNİ KİMSE İSTEMEDİ

Öte yandan Altıntaş'ın otopsi işlemleri tamamlandı. Saldırgan Altıntaş'ın hiçbir yakınının cenazeyi teslim almak için başvuruda bulunmadığı öğrenildi. Cenazenin sadece birinci derece akrabası olan yakınlarına teslim edilebileceği belirtildi. Altıntaş'ın annesi, babası ve kız kardeşi ile akrabası olduğu öğrenilen iki kişi, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.