BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,39
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da eylem devam ediyor!

Ankara'dan İstanbul'a destek var. Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek veren Ankara'lılar Kuğulupark'ta eyleme geçti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Taksim Gezi Parkı'ndaki eylem müdahaleye rağmen devam ederken Türkiye genelinden de destek için eylemler sürüyor.

Kızılay Yüksel Caddesi’nden toplanan binlerce kişi Gezi Parkı’nda başlayan ve Taksim çevresinde devam eden polis müdahalelerine tepki göstermek ve direnen eylemcilere destek vermek için Kuğulu Park’a yürüdü. Sloganlar ve pankartlarla Kuğulu’da toplanan eylemcilere kentin çeşitli yerlerinden gelenler de destek veriyor. Parkın yanındaki Tunalı Hilmi Caddesi trafiğe kapatıldı.


kkk.20130531203522.jpg 


Ankara Kuğulu Park’ta vatandaşlar “Hükümet istifa!”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarıyla toplandılar. Polis, göstericilerin üzerine gaz ve su sıktı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Dilek Akagün Yılmaz ve Aylin Nazlı Aka ile Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, polisin sıktığı gazdan etkilendi. Tartışma ve gerilim sürüyor. 

Sayıları her geçen dakika artan eylemciler sık sık “Her yer Taksim her yer direniş”, “Hükümet istifa” sloganları atıyor. Saat 18.30’dan itibaren Kuğulu Park’ta toplanmaya başlayan gruplarla birlikte Kuğulu Park şu an itibariyle doldu. Eyleme CHP, Devlet Tiyatrosu Çalışanlar, Halkevleri, Kollektif, Kaldıraç, TKP, Ankara Gücü, ÖDP pankrat açarak destek veriyor. Okullarından çıkan öğrenciler ve iş yerlerinden çıkan çalışanlar parka gelmeye devam ediyor. Polis göstericilerden uzak bir şekilde çevrede güvenlik önlemleri aldı. Eyleme CHP’li Sinan Aygün de destek veriyor. Bazı eylemciler parktaki asırlık bir agaca tırmanarak “Meydanıma, kentime, tiyatroma, dokunma” yazılı pankart açtı. Park civarın internet iletişimi sorunu yaşanıyor.



ankara-1601.jpg