BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
HABER /  GÜNCEL

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın okumadığı fıkra

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, AYM 53. Kuruluş Yıldönümü açılış konuşmasında yer alan bir fıkrayı okumadı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi 53. Kuruluş Yıldönümü törenleri açılış konuşmasını yeni başkan Zühtü Arslan yaptı. 

Konuşmasında "Yeni Anayasa", "Yargı Bağımsızlığı", "Kuvvetler Ayrılığı" ilkelerine geniş yer veren Arslan, basına dağıtılan metinde yer alan bir fıkraya ise konuşmasında yer vermedi. 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın bugün yaptığı konuşmanın kitapçığı, hem davetlilerle, hem de basın mensupları ile paylaşıldı. Konuşma kitapçığının yeni Anayasa sürecine ilişkin bölümünde bir de Slavoj Zizek'in bir fıkrası yer aldı. Ancak AYM Başkanı, bu fıkrayı okumadı. Kitapçıkta olan, ancak Arslan'ın okumadığı o bölüm şöyle:

"Askerlikten kurtulmak için deli numarası yana er, takıntı sendromu geliştiriyor. Eline aldığı kağıt parçalarını okuyup, "bu değil", "bu değil" diye sağa sola fırlatmaya başlıyor. Eri psikiyatriste sevk ettiklerinde, doktorun odasında da aynı şeyleri yapmaya devam ediyor. Doktor, masasında bulunan tüm kağıtları, hatta çöp sepetinde olanları bile inceleyip "bu değil" diye dağıtmaya devam eden adamla ilgili kararını veriyor:

"Askerlik için elverişli değildir."

Doktorun raporunu eline alan adam şöyle bir bakıyor ve "işte bu !" diyor. "AYM Başkanı Arslan, bu fıkrayı yeni Anayasa süreciyle de şöyle bağlantıladı:

"Zizek, bu örnekten hareketle, arayış sürecinde yaşanan başarısızlığın, arananın bulunmasıyla sonuçlanan başarıyı getirebildiğini söyler. Buna göre, aranan nesneyi üreten bizatihi arayış sürecidir. Umarız ülke olarak arayış sürecinin sonunda "yeni Anayasa"ya kavuşuruz."