BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  GÜNCEL

Amerikan futbolcusundan oğluna ağaç dalıyla 'dayak'

ABD'nin Ulusal Amerikan Futbolu Ligi takımlarından Minnesota Vikings oyuncularından Adrian Peterson, Texas'ta kendi oğlunu bir ağaç dalıyla dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Peterson'un avukatı 'Müvekkilim çocuğunu disipline ediyordu' diyor.

Abone ol

ABD'nin Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) takımlarından Minnesota Vikings oyuncularından Adrian Peterson, Texas'ta kendi oğlunu bir ağaç dalıyla dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.

Peterson'ın olayın ardından kendi kendisini polise ihbar ettiği belirtildi.

Peterson'a yöneltilen suçlamalar arasında 'çocuk yaralamak' ve 'çocuğa karşı sorumsuz davranışlar sergilemek' de var.

Ünlü Amerikan futbolcusunun 15 bin dolar kefatletle gözaltında tutulduğu belirtiliyor.

Peterson'un avukatı yaptığı açıklamada "Müvekkilim davranışlarından dolayı çok pişman" dedi ve Peterson'un 4 yaşındaki çocuğuna zarar vermek istemediğini savundu.

Avukat Peterson'un çocuğunu disipline etmek için 'veli insiyatifini' kullandığını ifade etti.

Peterson'un karıştığı olay, bir diğer NFL oyuncusunun 'karısını dövmesi' gerekçesiyle kontratının tek taraflı feshedilmesinden günler sonra gerçekleşmiş oldu.

Peterson'un oğlunu Mayıs ayında Texas eyaletinin Spring kasabasında 'dövdüğü' belirtiliyor.

Amerikan futbolcusunun oğlunu, bir diğer çocuğu ile girdiği tartışma sonucunda cezalandırmak için 'dayak attığı' belirtiliyor.

Peterson'un 'dayak' olarak tanımladığı olaydan sonra 4 yaşındaki çocuğun vücudunda kesikler ve çürükler oluştuğu ifade edildi.

Peterson'un avukatı "Müvekkilim sevgi dolu bir baba. Kullandığı disiplin yöntemleri Texas'ta büyüyen herhangi bir çocuğun disiplin edilirken geçtiği dönemlerden farklı değil" diye konuştu.

Peterson'un takımı Minnesota Vikings, oyuncunun durum netleşene kadar maçlara çıkarılmayacağını açıkladı.