BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  DÜNYA

Amerika’da kasırga: 1 ölü, onlarca yaralı

ABD’nin Oklahoma eyaletinde Pazar günü meydana gelen şiddetli kasırgalarda en az 1 kişinin hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. K...

Abone ol

ABD’nin Oklahoma eyaletinde Pazar günü meydana gelen şiddetli kasırgalarda en az 1 kişinin hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Kasırgaların önemli maddi hasara yol açtığı kaydedildi.
ABD’nin Oklahoma eyaletinde Pazar günü meydana gelen şiddetli kasırgalarda en az 1 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Eyalet genelinde büyük yıkıma yol açarak maddi hasara neden olan kasırgaların, en çok Oklahama şehir merkezinden 55 kilometre uzaklıktaki Shawnee yerleşim bölgesinde etkili olduğu kaydedildi. Ayrıca Minnesota, Kansas ve Illinois yerleşim bölgelerinden de şiddetli kasırganın etkili olduğu yönünde raporlar geldiği belirtildi. Şiddetli kasırgaların, Shawnee yerleşim bölgesi yakınlarındaki Highway 102 caddesi üzerinde yer alan bir karavan parkında en az 1 kişinin ölümüne, onlarca kişinin de yaralanmasına neden olduğu bildirilirken, bölgeden gelen raporlarda şiddetli kasırganın elektrik direklerini ve ağaçları yerlerinden söktüğü, bazı evleri ise yıktığı kaydedildi. Kasırganın merkezdeki Edmond şehrinde de ciddi maddi hasara yol açtığı fakat şehirde herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Kasırgaların yerleşim bölgelerindeki ekstrem yıkımları sonucunda binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kalarak zor anlar yaşadığı bildirildi. Meteorolojistler, Oklahoma ve çevresindeki yerleşim bölgelerinde şehir düzenini alt üst ederek binlerce kişiyi etkileyen kasırga serisinin Pazartesi günü de devam edebileceğini kaydettiler.
(İHA)