BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.443,41
HABER /  SAĞLIK

Ameliyatsız yüz gençleştirme mümkün

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk cildi yaşlanmaya karşı korumanın yollarını anlattı.

Abone ol

Herkes gençliği korumanın sırrını bulmaya çalışıyor. Yaşlanmanın etkileri en önce ciltte meydana çıkıyor.

Bu yüzden cildi yaşlanmaya karışı korumak için her türlü önlem alınır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk cildi yaşlanmaya karşı korumanın yollarını anlatıyor.

“Cildin yaşlanmasına neden olan birçok etken var. Bunların en başında yaşlanma, genetik özellikler, yerçekiminin ve güneşin zararlı etkileri gelmektedir. Zamanla cilt elastikiyetini ve gerginliğini kaybederek mimik hareketleriyle doğru orantılı olarak kırışmaya başlar. Özellikle kaş arasında dikey çizgiler, göz kenarlarında kaz ayağı denilen yatay çizgiler, alın, dudak çevresi ve boyun bölgesinde istenmeye kırışıklıklar oluşmaya başlar. Ciltteki bu deformasyonlar kişinin olduğundan daha mutsuz, yorgun, yaşlı görünmesine neden olur.”

KIRIŞIK TEDAVİSİ TAVSİYELERİ

“Zamanla kişiler alışık olmadıkları ve doğal durmayan bu görüntülerinden rahatsız olurlar. Estetik ve güzel görünen hiçbir şey için genellikle estetik ameliyat talep edilmez. Genellikle doğal durmayan ve estetik açıdan kendisini rahatsız eden bir sorun olduğunda hastalar estetik cerraha başvurur. Bu durumda biz estetik cerrahlar kişiyi rahatsız eden estetik problemleri gidererek kişilerin daha mutlu ve daha sağlıklı olmalarını hedefleriz. Kırışık ve yaşlılık belirtileri en fazla şikayet edilen estetik sorunların başında gelir. Kırışık tedavisinde cerrahi ve cerrahi olmayan birçok yöntem kullanılır.”

AMELİYATSIZ YÜZ GENÇLEŞTİRME

“Ameliyatsız teknikler ile yüz gençleştirme dünyada en fazla talep edilen estetik operasyonların başında gelir. Botoks ve dolgu enjeksiyonu uygulamaları ile gerçekleştirilen bu operasyonlar yüzdeki yaşlanma belirtileri ameliyat gerektirecek kadar ilerlememiş kişilere uygulanır. Botoks toksini ve hyalüronik dolgu malzemeleri cildin doğal yapısında da bulunan, zararsız olduğu tespit edilmiş, enjeksiyon yöntemi ile uygulanan ameliyatsız operasyon teknikleridir. Derin olukların tedavisinde dolgu enjeksiyonu tercih edilirken, kırışıklıkların tedavisinden botoks kullanılır.”

Estetik operasyonların tamamında doğal bir görünüm yakalamanın çok önemli olduğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Yüz gençleştirme operasyonları ile yaşlanma geciktirilebilir ya da ortalama 10 – 15 yaş daha genç bir görünüme kavuşulabilir. Güzel bir görünüme kavuşmak için genç bir cilde sahip olmak çok önemli. 15 - 20 dakikada uygulanabilen enjeksiyon yöntemleri ile yaşlanmanın belirtilerinden kurtulabilirsiniz. Bu operasyonların doğal bir görünüm sağlaması için doğru noktalara çok az miktarlarda uygulanması gerekir. Hayal ettiğiniz doğal ve güzel görünüme kavuşmak istiyorsanız mutlaka alanında uzman cerrahları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.”