BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Altın zirve yaptı dolar bugün kaç TL (Dolar altın yorumları)

Altın fiyatları bugün zirve yaptı. Altın ons fiyatı 1279 dolar ile 5 ayın zirvesine çıktı. Çeyrek altın fiyatı ise 249 lira. Dolar ise bugün 3.69 TL. Peki dolar yorumları ve altın fiyatı tahminleri ne diyor detaylar haberimizde.

Abone ol

12 Nisan 2017 Çarşamba günkü altın fiyatları ve dolar kuru verilerini sizler için derledik. Altının ons fiyatı 1279 doları aşarak beş ayın zirvesini gördü. Çeyrek altın 249 liradan satılıyor. Bankalararası piyasada ise dolar/TL 3,69'un altına geriledi.

Altın fiyatları beş ayın zirvesini gördü. Yatırımcılar yükselen jeopolitik gerginlikten dolayı güvenli limanlara olan taleplerini sürdürüyorlar.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1,279.80 dolarla 10 Kasım'dan beri en yüksek seviyeyi gördü. Kapalıçarşı'da gram altın 151 lira, çeyrek altın 249 lira, cumhuriyet altını da 1,024 liradan satılıyor.

DOLARDA SINIRLI YÖNLE AŞAĞI SEYİR SÜRÜYOR

Referanduma kısa bir süre kala dolar/TL'de küresel jeopolitik gelişmeler ve küresel piyasalar izlenmeye devam edilirken gelişmekte olan ülke para birimi genelindeki iyimserlikle kurda sınırlı aşağı yön sürüyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,69'un altına geriledi. Euro 3,91'in üzerinde hareket ediyor.

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi dolar/TL'de sakin seyir dikkat çekiyor. Kur geçen hafta 3,75'in üzerine kadar çıkmıştı.

DOLAR YORUMLARI

Analistler, azalan dolar talebiyle birlikte gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değerlendiğini belirterek, bu durumdan en fazla Güney Afrika randı, Güney Kore wonu ve Türk lirasının pozitif yönde etkilendiğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün, Kuzey Kore ve Çin'e verdiği mesajların küresel piyasalarda risk iştahı azalttığına dikkati çeken analistler, yatırımcıların güvenli limanlara yöneldiğini kaydetti.

Analistler,teknik açıdan dolar/TL'nin 3,7340 seviyesinin önemli direnç, 3,6570 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

REFERANDUM SONRASI DOLAR VE ALTIN NE OLUR?

16 Nisan'da gerçekleşecek referandum senaryoları piyasalarda da gündemin ilk maddesini oluşturuyor. DYG Ekonomi Grup Başkanı Servet Yıldırım ve NTV Ekonomi Danışmanı Mahfi Eğilmez, NTV canlı yayınında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Referandum sonrası dolar ve altın fiyatları ne olur sorusunun yanıtını aşağıdaki playerdan izleyebilirsiniz.