BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

3 Aralık altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi?Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatı

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Şeker Yatırım (http://www.sekerfx.com.tr) Tarafından  Hazırlanan Forex Raporu: 

Altın Son 5 Ayın En Düşüğünde Haftanın ilk işlem günü ABD’den yayınlanan ISM imalat verisinin etkisinde kalan altın çok sert düşüş yaşamıştır.

Buna göre ISM imalat endeksi beklentilerin aksine artış kaydederek 57.3 seviyesine yükselmiştir. Beklentilerin dışında gelen bu veriye piyasa aşırı tepki vermiştir. Dolar bütün para birimleri karşısında değerlenirken altın da değer kaybetmiştir. Veri açıklaması sonrası 2 dolarlık gap yaparak düşen altın 5 dakika içerisinde 9 dolarlık sert düşüş yaşamıştır.

Günün geri kalanında da düşüşünü sürdüren altın 1220’nin altına inerek son 5 ayın en düşük seviyesine ulaşmıştır. Tüm bu gelişmelerle 1249 noktasından güne başlayan altın 1217-1250 aralığında dalgalanarak 1219 noktasından kapanmıştır.  

Strateji:  Son günlerdeki düşüşünü sürdüren altın alçalan takoz formasyonu oluşturmaktadır. Altın bugün de geri çekilmeye ilk destek psikolojik seviye olan 1200 olarak gözükmektedir.

Bu nokta kırılırsa trend desteği olan 1167 2. destek olarak izlenebilir. Aksi yöndeki hareketlerde ise 1247 direnç olarak belirlenebilir. Bugün altını etkileyecek önemli bir veri açıklaması bulunmamaktadır.

FXTCR ( http://www.fxtcr.com ) Tarafından Hazırlanan  Altın Fiyatları Raporu: 

Tekrar Düşüş Kanalında ABD'de Şükran Günü sebebiyle piyasalardaki likidite azlığı sebebiyle ve dolar endeksindeki gerileme ile birlikte 1254 dolar  seviyesine kadar yükselen Altın fiyatlarıi ABD piyasalarının açılması  ile birlikte satıcılı seyrini sürdürdü. 1217 dolar seviyelerine kadar  gerileyen Altın fiyatlarında 1220 dolar seviyesindeki seyir devam ediyor.

Teknik olarak pariteye baktığımızda, doalr endeksindeki yükseliş  ile birlikte satışlarına devam eden paritede 1227 dolar seviyesinin  üzerine çıkamaması durumunda satışlar sürebilir.

Aşağı yönlü  hareketlerde 1208 - 1200 - 1180 dolar destekleri düşüş kanalı boyunca takip edilebilir.

Alternatif senaryoda ise, 1227 doların üzerinde 1238  - 1242 - 1247 - 1254 dolar dirençlerine doğru bir hareket olabilir.

Borsa.Us ( http://www.borsa.us ) Tarafından Hazırlanan  Uluslararası Altın Raporu: 

ALTIN bu üründe dün gelen satışlar dikkat çekici oldu, özellikle 1255 rakamının geçilememesi bu satışları getirirken, gelen pozitif  ekonomik verilerde altında satış baskısı yaratıyor, bu süreç cuma gününne kadar devam edecek gibi, her gelen pozitif ekonomik veri acaba  parasal genişleme sonamı erecek algısını artırmakta, buna dikkat, ALTIN da 1255 altında kaldığımız sürece negatif algı ve satış baskısı  devam ediyor olacak, oları 1222 altı kapanışların devam etmesi  durumunda ise 1212-1200 aralığı test edilebilir ve önemli kırılma  rakamı olan 1190 hedef olabilir, yukarıda ise ara dirençler 1233 ve  1242 ilk dirençler, 1255 ise yön değiştirici rakam olacaktır....

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Dün açıklanan ABD ISM verilerinin beklentilerden ve bir önceki  veriden olumlu gelmesiyle sabah saatlerinde piyasalara geri  çekilmelerle başlayan altın fiyatlarına, aşağı yönlü ivme  kazandırmasına sebep olmuş ve gün içinde sert satışlar gözlemlenmişti.  Gelen ISM imalat verisinin detaylarına bakıldığında yeni siparişler,  üretim ve istihdamın geliştiği belirtilen raporda, piyasalarda tarım  dışı istihdam verisi öncesi Fed ’in alımları azaltacağına dair  beklentileri kuvvetlendirerek, fiyatlara da aşağı yönlü yansımasına neden oldu.

Şu an için 1220 bölgesinde destek bulmaya çalışan Altın fiyatlarına bakarken aynı zamanda 2,80 seviyelerine yaklaşan ABD 10  yıllık tahvil faiz oranlarına da bakılmalıdır.

Faizlerin tekrardan 3  seviyelerine yaklaştığını gördüğümüz 10 Yıllıklar bize piyasalarda Fed  ’den yakın tarihte azaltıma dair bir beklenti olduğunu yansıtmaktadır.  Tekniksel olarak ele aldığımızda ise 1220 bölgesi Altın fiyatları için  önemli bir direnç bölgesini oluşturmaktadır.

Geri çekilmeler  gözlemlenmesi halinde öncelikle 1208 seviyeleri bir alt majör destek seviyesi olarak görülürken, 4 saatlik periyotta hala kuvvetli bir  yukarı yönde niyet görememekteyiz. An itibarı ile 1221,8 seviyesinden  işlem gören Altın fiyatlarında yatırımcılarımızın bu aşamada olası  yukarı yönlü tepkimelerinde 1228/1230 seviyelerinden satış işlemi  açmalarını, 1233 seviyesi ve üstünü stop seviyesi olarak belirlemelerini, 1219/1217 seviyelerinin ise hedef seviyeler  olabileceği görüşündeyiz.

Bugün açıklanacak olan ISM New York, ABD  IBD/TIPP Ekonomik İyimserlik, Fed/Lacker Konuşması yakından takip  edilmelidir.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

ABD üretim PMI 54.3’lük beklentinin üstünde 54.7 , ISM imalat  fiyatları 55.0’lık beklentinin altında 52.5 olarak açıklandı. ISM  imalat endeksi ise 56.4’den 57.3’e yükseldi.

Tarım Dışı İstihdam ve  İşsizlik verisinin volatiliteyi yükseltmesini beklediğimiz hafta FED’in aralık stratejisini belirlemesi açısından oldukça önemli.  İstihdam verileri öncesinde ABD 10 Yıllıkları %2.80’i aşarken Dolar  değer kazancını arttırıyor. Fiziki talep yatay seviyede devam ederken  fonlar alım yönünde pozisyonlarını arttırmıyorlar. ABD istihdam  verilerinin pozitif beklentisi altında destek seviyelerine geri  çekilmeye neden olurken gün içi 1205$ desteğinden satışların  karşılanmasını öngörüyoruz.