BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da canlı yayında taciz skandalı

Almanya, sığınmacıların tacizlerine karşı sokağa inerken bu kez canlı yayında bir Alman'ın milyonların gözü önünde yaptığı tacize şahit oldu.

Abone ol

Almanya'da binlerce kadın, yılbaşı akşamı yaşanan toplu tacizi protesto için sokaklara indi. Köln kentindeki protestoyu anlatan kadın spiker ise canlı yayında bu kez bir Alman vatandaşının tacizine uğradı.

Köln polisinin yaptığı açıklamalara göre, karnavalın Weiberfastnacht-Kadınlar Kutlaması gününde 2 bin 350 polis görev yaptı. Kutlamalar sırasında polise 18 cinsel taciz, 23 hırsızlık, 143 yaralama olayı nedeniyle şikayet geldi.

UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTTI

Ayrıca hakaret, görevli memura direnme, uyuşturucu madde kullanma ve mala zarar verme gibi suçlar da işlendi. Polis 181 kişiyi kısa süreli gözaltına aldı. Köln polisi suça karışanları tespit için tarihi Köln Katedrali ve Merkez Tren Garı gibi insanların yoğun olduğu bölgelerde kamera kaydı yaptı.

Öte yandan Bild gazetesinde yer alan habere göre, 17 yaşındaki Afgan kökenli bir sığınmacı karnaval günü 22 yaşındaki bir kadına tecavüz etti.

SPİKER TACİZE UĞRADI

Bu arada karnavalda Belçika devlet televizyonu RTBF'nin muhabiri Esmeralda Labye, canlı yayın sırasında cinsel saldırıya uğradı. Esmeralda Labye, RTBF haber bülteninde yaşadıklarını anlatırken "Arkamda birisi müstehcen hareketler yaparken aniden göğsümde bir el hissettim. Şoke oldum" dedi.