BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Ali Koç'tan hükümete övgüler... Twitter bunu konuşuyor

Koç Holding'in zirvedeki ismi Ali Koç hükümeti övdü. Ali Koç yaptığı açıklamalarla sosyal medyada da günün konusu oldu. İşte Ali Koç'un hükümet hakkında söyledikleri.

Abone ol

Ali Koç , Ford Otosan'ın Eskişehir İnönü fabrikasında yüzde yüz yerli üretim olan 3. nesil Ecotorq motorunu banttan indirme töreninde konuştu. Hükümete büyük bir övgüde bulunan Ali Koç, "Hiçbir dönemde sanayicilere bu imkanlar sunulmamıştı" dedi.

Ali Koç bu sözleriyle sosyal medya hesabı Twitter'da TT listesine girdi.

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıdığı Ford Ecotorq Motoru Seri Üretime Geçiş Töreni’nde yaptığı konuşmada hükümete övgüler dizdi.

Ali Koç, sanayiye ve sanayicilere hükümetin sahip çıkmasının kendilerini sevindirdiğinin altını çizerek, “Hükümetimiz bizlere Cumhuriyet tarihinin en önemli programlarını, teşviklerini yetiştiriyor. Hiçbir dönemde sanayicilere bu imkanlar sunulmamıştı” dedi.

Türkiye’nin teknoloji anlamında rekabet gücünü artırarak, global arenada en önemli oyunculardan ve merkezlerden biri olmasını arzuladıklarını dile getiren Ali Koç, şunları söyledi:

-“Bu hedefin temelinde bilgi ve teknoloji üretebilmemiz, yüksek katma değerli ürün ve hizmetler sunabilmemiz yatıyor... Daha gidilecek çok uzun yolumuz olsa da hükümetimizin bu hedefte sağladığı Ar-Ge teşviklerinin ve başlattığı reformların yatırımları cesaretlendirdiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Geçtiğimiz günlerde devreye alınan ‘Ar-Ge Reformu Paketi’nin de günümüzün önemli unsurlarından biri olan inovasyona destek vereceğine ve üniversite-sanayi işbirliği açısından da son derece önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”     

FORD OTOSAN’DAN YERLİ MOTORA 100 MİLYON $ YATIRIM

Ford Otosan, 100 milyon doların üzerinde bir yatırımla Eskişehir İnönü Fabrikası’nda Ecotorq’un 3. Nesil Euro 6 normlarına uygun motorunu banttan indirdi. Yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Ecotorq, Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ilk kamyon motoru olma özelliği taşıyor. Üretilen motorun Ford Trucks kamyon ve çekicilerle birlikte dünyanın birçok ülkesine de ihraç edilmesi hedefleniyor. “Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk kamyon motorunu dünyaya sunmanın heyecanını yaşıyoruz” diyen Ali Koç “Yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne sahip olan şirketimiz, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor. Tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz” diye konuştu.

AĞABEYİ MUSTAFA KOÇ'U ANDI

Ali Koç konuşmasında ocak ayında vefat eden ağabeyi Mustafa Koç’u anarak şunları söyledi:

-“Burada Ford olarak bulunuyorum ama aile şirketimiz Tofaş var. Orada da Ağabeyim Mustafa Koç Yönetim Kurulu başkanıydı. Kendisine Koç Topluluğu ve otomotiv sektöründeki vizyon ve katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunmak isterim. Bizim aramızda duvar vardır. Ford Tofaş tarafını bilmez, Tofaş Ford tarafını bilmez. Ancak onun oradaki vizyonu gerçekleştirdikleri, otomotiv sektöründeki katkıları ve inovasyona olan inancı ve çalışmaları bize her zaman ışık tutacak”.