BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Muhteşem Yüzyıl Kösem 20. bölüm fragmanı İskender'e taht yolu gözüktü

Muhteşem Yüzyıl Kösem 20. yeni bölüm fragmanında Saray'da dengeler değişiyor. Safiye saraya geri dönüyor, Harem'in yeni sorumlusu Kösem oluyor. STAR TV'nin sevilen Kösem dizisinin yeni fragmanını internethaber.com'da izleyin.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem 20. yeni bölüm yine nefes kesecek. Safiye Sultan, Kız Kulesi'nden Sultan Ahmed'in emriyle çıkartılıyor. Safiye, kayıp şehzadenin İskender olduğunu öğreniyor ve onu padişah yapmak için yeni planlar hazırlıyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem 20. Bölüm fragmanı ve detayları haberimizde...

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 20. BÖLÜM FRAGMANI

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin 20. bölüm fragmanı... Yeni bölümde sarayda yine yer yerinden oynuyor.

Kösem Sultan, Safiye ve Hümaşah tarafından kaçırılmıştı. Kösem’in bulunmasının ardından Sultan Ahmed, Harem’i yönetme görevini Kösem’e veriyor.

Sultan Ahmed, Safiye Sultan’ın Kız Kulesi’nden çıkartılması emrini veriyor. Safiye’nin saraya dönmesiyle birlikte Kösem Sultan ve Safiye ile Hümaşah arasında yeniden gerilim tırmanıyor.

Kösem, Safiye’den kurtulmak için Safiye’nin en güvendiği adamıyla işbirliği yapmaya çalışıyor.

Hümaşah, Safiye Sultan’a kayıp şehzadenin İskender olduğunu söylüyor. Safiye Sultan, bu gerçeği öğrendikten sonra İskender’i yanına çağırıyor. Safiye, İskender’i tahta çıkarmak için yeni bir plan yapıyor.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ OYUNCULARI

Kösem Sultan (Anastasia Tsilimpiou/Beren Saat) — Kefalonya Adası'nda yaşayan soylu bir ailenin kızı olan Anastasia, Safiye Sultan'ın emriyle yeni tahta çıkan I.Ahmed'e hediye edilir. Safiye Sultan tarafından kendisine Mahpeyker adı verilmiştir. Daha sonra Kösem adını almıştır.

I. Ahmed (Ekin Koç) — Babası III. Mehmed'in ardından tahta geçen 14. Osmanlı padişahıdır. Abisi Şehzade Mahmud'un ani bir şekilde öldürülmesinin ardından tahtın en güçlü adayı olmuş. Babası III.Mehmed'in ölümünün ardından hiç beklemediği bir anda tahta çıkmıştır. İlk emri de kardeşi Şehzade Mustafa'nın canını bağışlamasıdır.

Safiye Sultan (Hülya Avşar) — Sultan Ahmed'in büyük validesi. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelmiştir. Oğlu III. Mehmed'in ölümünün ardından torunu Ahmed'in tahta çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakimdir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir.

Hümaşah Sultan (Vildan Atasever) — Sultan Murat ve Safiye Sultanın kızı. Gerçekten Sultan Murat ve Safiye Sultanın bu isimde bir kızı yoktur. Dizi için yaratılmış hayali karakterdir..

Halime Sultan (Aslıhan Gürbüz) — Çerkes asıllı. Padişah Sultan Mehmed'in gözdelerinden, Şehzade Mustafa'nın annesi. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içindedir. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmıştır.

Handan Sultan (Tülin Özen) — Sultan Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşmuştur.

Şehzade Yahya (İskender) (Berk Cankat) — Aslında kayıp Şehzade Yahyadır..Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için İstanbul'a doğru yola koyulmuştur.Devşirmelerle birlikte İstanbul'a doğru yol alırken Anastasia'ya denk gelip ona aşık olmuştur. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını almıştır. Sultan Ahmed'in ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekip ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlamıştır.

Mehmed Giray Han (Kadir Doğulu) — Kırım Hanzedesi. Şahin Giray'ın kardeşi. Fahriye'ye tutkuyla bağlı. Bir Kırım Hanzadesi olarak Osmanlı'nın topraklarında gözetim altında tutulmaktan o da memnun değil. Abisi Şahin'e kıyasla daha yumuşak mizaçlı görünse de içinde uyanmamış bir aslan yatmaktadır.

Şahin Giray Han (Erkan Kolçak Köstendil) — Kırım Hanzadesi, Mehmed Giray'ın abisi. Kardeşiyle birlikte Rumeli Hisarı'nda Osmanlı ağalarının gözetiminde kalmaktadır. Moğol hükümdarı Cengiz Han, Şahin'in en büyük idolü. Özgürlüğüne düşkün. Gururu her şeyden önce geliyor.

Fahriye Sultan (Gülcan Arslan) — Safiye'nin kızı, Sultan Ahmed'in halası. Bugüne dek çok acılar çekmiş. Validesi Safiye'nin isteğiyle kendisinden yaşça büyük paşalarla evlenmiş, mutsuz evlilikler yapmış. Bu paşaların her biri hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Hüzün dolu bir hayat sürmüş Fahriye, aşka hasret yaşamış. Kırım Hanzadesi Mehmed Giray'la tanışmasıyla birlikte bu hasret son bulmuş.

Derviş Mehmed (Mehmet Kurtuluş) — Sultan Ahmed'in akıl hocası ve yakın koruması. Boşnak asıllı. Ahmed'in akıl aldığı, danıştığı bir baba figürüdür. Bostancılıktan sadrazamlığa uzanan bir kariyeri vardır.

Zülfikar Ağa (Mete Horozoğlu) — İstanbul Acemi Ocağı Ağası. Devşirme oğlanlarıyla bizzat ilgilenen güvenilir, devlete ve padişaha sadık, gözüpek bir asker. Bektaşi inancına ve ocağa kendini adamış örnek bir yeniçeri.