BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ali Babacan'dan İtalyanlara davet!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, New York'ta İtalyan iş adamlarına Türkiye'yi anlattı.

Abone ol
İtalyan kökenli işadamları ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin, bölgesinde merkez üs haline geldiğine işaret etti. Babacan, New York'ta bir araya geldiği işadamlarına Türkiye'nin yatırım yapılabilecek en iyi ülkelerden birisi olduğu mesajını verdi.

Türkiye'nin yalnızca ekonomik gelişmesinden değil demokratik alanda aldığı yoldan da bahseden Babacan, Avrupa Birliği üyelik hedefinin de kendileri için stratejik bir seçim olduğuna işaret etti. Babacan konuşmasında neden Türkiye'ye yatırım yapılabileceğini anlatırken, hem ülke içindeki atmosfere dikkat çekti hem de Türkiye'nin uluslararası alanda geldiği konuma işaret etti.

Türkiye'nin Batı ile olan ilişkilerine verdiği önemin yanı sıra Doğu'yu da ihmal etmediği mesajını veren Babacan, "Türkiye, Afrika Birliğini stratejik partner olarak ilan etti. Yine Türkiye'nin Arap Birliği ile özel bir bağı var." diye konuştu.

Türkiye'nin Kuzey Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar bugün büyük değişimlerin eşiğinde olan ülkeler üzerinde etkisi olduğunu dile getiren Babacan; Libya, Mısır, Tunus, Suriye, Bahreyn gibi ülkelerde yaşanılan büyük değişimin sürdüğünü kaydetti. Her ülkede yaşanan değişim sürecinin kendine has özellikleri barındırdığına işaret eden Babacan, Türkiye'nin yaşanan bu büyük değişime etkide bulunduğu; sosyal, ekonomik, politik alanlardaki tecrübelerini bu ülkelerle paylaşmaya açık olduğunu vurguladı.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR

İstanbul'u uluslararası finans üssü yapmak arzusunda olduklarını aktaran Başbakan Yardımcısı Babacan, bunun içinde gerekli adımları attıklarını hatırlattı. İstanbul'un şimdiden merkez haline geldiğini belirten Babacan, "Şimdiden birçok çok uluslu şirketler, uluslararası finans kuruluşları İstanbul'u üs olarak seçmiş durumda." dedi. Babacan, bu firmalar arasında IFC, Coca Cola, Microsoft gibi firmaları saydı. İstanbul'u bölgesel merkez olarak seçen firmaların Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkasya, Orta Aysa ile Balkanlara kolayca ulaşabileceğini aktaran Babacan, bu kurumların lojistik ihtiyaçlarını da rahatça giderebildiklerini aktardı.

Basına açık olan oturumun dışında Babacan, toplantıya katılan onlarca işadamı ile daha sonra baş başa görüştü. Yarın Türk Günü Yürüyüşü'ne de katılacak olan Başbakan Yardımcısı Babacan, aynı gece THY'ının tarifeli uçağı ile Türkiye'ye dönecek.