BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

Ali Babacan iki müjde birden verdi

Seçim yılı vatandaşa yarayacak. Borçlular ve faturalarla boğuşan vatandaşa müjdeyi Bakan Babacan verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Yardımcısı Babacan, elektrik, su ve emlak vergisi borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Babacan, maliyet kalemlerinde anormal değişiklik olmadıkça akaryakıt ve doğalgaza zam yapmayı düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

Vergi prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalar devam ederken, düzenleme paketi de genişliyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Akgün'ün "Biraz evvel vergi ve sigorta borçlarından bahsederken o pakete elektrik su, emlak borçlarının pakete girmesi dahil mi?" sorusuna şu cevabı verdi:

BELLİ BİR TAKSİTLENDİRME

"Tabi giriyor. Çünkü biz buna şöyle baktık. Vatandaşla kamu arasındaki borç-alacak meselelerini mümkün olduğunca geniş şekilde kapsayalım istedik. Burada bir tek Ziraat ve Halkbankasıyla ilgili düzenlemeye gerek yok. Çünkü onlar kanun çerçevelerinde bankalar, tek tek yeniden yapılandırmamaları yapabiliyorlar. Onun haricinde vatandaşla kamu arasındaki borç-alacak ilişkileri mümkün olduğunca geniş şekilde kapsasın istiyoruz. Bunun içinde emlak vergileri, su var, TEDAŞ'ın elektrik alacakları var. Mantık şu. Kriz döneminde iyi niyetli olduğu halde ödemelerini zamanında yapamamış vatandaşlarımız var. 

DETAYLARI YAKINDA BELLİ OLUR

Kriz döneminde iyi niyetli olduğu halde ödemelerini yapamayan vatandaşlarımız için düşünülmüş bir çerçeve. Bir af niteliği olmasın diye özel çaba gösteriyoruz. Sadece alacağın ana parası neyse o ana parasının değerini koruyup ileriye doğru belli taksitlendirme kolaylığı olsun diyoruz. İşin özü bu. Ama detayları yakında belli olur.

ANORMAL DURUM OLMAZSA ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK

Elektrik, doğalgaz fiyatları, akaryakıt sanayimizin de rekabet gücü açısından çok önemli girdi kalemleri. Eğer anormal değişiklikler olmazsa mevcut bugünkü mali yapı 2011 sonuna kadar devam ederse akaryakıt, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam yapmama kararı aldık."