BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  GÜNCEL

Ali Ağaoğlu hedef büyüttü

Son 3 ayda yabancılara 700 konut satışı yapan Ali Ağaoğlu hedef büyüttü. İnşaat devi sektördeki yeni hedeflerini şöyle anlattı.

Abone ol

Herkesin güvenli konutlarda oturmasının hak olduğunu kaydeden Ali Ağaoğlu, "insanların geliri arttıkça daha yüksek standartlarda yaşamak istiyor. Biz konutta markalaşmayı başlatarak orta gelir grubunun yaşam standartlarını yukarı çektik. 30 binin üzerinde konut teslimi ederek markalı konut anlayışını yerleştirdik. Konutta çevre unsurunu ön planda tutan ve elektrikli arabalar için şarj istasyonlarını binalara yerleştirmeye başladık. İnsanlar artık temiz enerji kullanacak" bilgisini verdi.

DÖNÜŞÜM EKONOMİYİ CANLANDIRIR

Bugün'ün haberine göre, Afet Yasası sonucu durumu acil olan 7 milyon konutun dönüşüme gireceğini açıklayan Ali Ağaoğlu, "Stok konut sayısı 19 milyon. Bunun 10 milyonunun yenilenmesi gerekiyor. 10 milyon konutun yenilenmesinin ekonomisi yaklaşık 600 milyar dolar olacak. Yılda 60 milyar dolarlık değer yaratacak. Bugünkü GSMH 800 milyar dolar, inşaatın payı yüzde 6, dönüşümün ekonomik büyümeye etkisi yılda yüzde 2,5 olacak" hesaplamasını yaptı.

TURİZM SEKTÖRÜNE DİKKAT

Türkiye'nin turizm gelirleri açısından da yüksek potansiyel taşıdığına dikkat çeken Ağaoğlu, "Bizim dünyada rekabet edeceğimiz sektörlerden birisi de turizm diye düşünüyorum. Turizm sektörünü ihmal etmememiz lazım. Akdeniz otellerinin en güzeli bizde, İstanbul gelirlerinin de tek başına turizmde girdi sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu

YABANCIYA SATIŞ KAZANDIRIR

Mütekabiliyet yasasının çıkması ile birlikte Türkiye'nin kazançlı çıkacağına da dikkat çeken Ağaoğlu, Türkiye'nin bu alanda yılda 12-15 milyar dolar kazanacağını, 2023'e kadar da rakamın 150 milyar dolara çıkabileceğini söyledi. Ağaoğlu'na göre konuta en yüksek ilgi ise yakın bölgemizden gelecek.

KISA SÜREDE BİTER

990 daireli Ağaoğlu Andromeda Rezidans'ta daire sayısının yüzde 30 üzerinde talep ile karşılaşınca taleplere cevap vermek için devreye sokulan Andromeda Plus projesinde kısa sürede satışların tamamlanması bekleniyor.

GÖKYÜZÜ VİLLALARI

Andromeda Plus enerji tasarrufu sağlayan çevre dostu binalara verilen LEED Sertifikası'na aday oldu. Deniz manzarasıyla şehre hâkim bir konumda yer alan Andromeda Plus, yüksek katlarda yeşil ve doğal dokuyla iç içe yaşamaya olanak sağlayan kat bahçelerine sahip. Projenin üst katlarında yer alan gökyüzü villaları ve geniş bahçeleri ile villada yaşama keyfini etkileyici bir manzara ile buluşturuyor. Andromeda Plus, konsepti, hizmetleri, mimari nitelikleri ve lokasyonu nedeniyle yüksek yatırım fırsatı sunuyor.

386 BİN'DEN BAŞLAYAN FİYATLAR

Ataşehir'in en bilinen caddesi üzerinde, merkezi bir konumda yer alan Andromeda Plus'ta daire büyüklükleri 77 ile 335 metrekare arasında değişiyor ve 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde farklı modellerden oluşuyor. 398 konuttan oluşan Andormeda Plus'ta fiyatlar daire tipine ve büyüklüğüne göre 386 bin lira ile 2 milyon 200 bin lira arasında çeşitlilik gösteriyor.