BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES giriş yerleri 2017 ÖSYM giriş ekranı 19 Kasım

ALES giriş yerleri 2017 belli oldu mu 19 Kasım'da yapılacak olan ALES giriş yerleri merakla bekleniyor. ALES 2017 giriş yerleri osym.gov.tr'den öğrenebilecek. 19 Kasım'da yapılacak olan ALES sınav giriş yerleri yayınlanır yayınlanmaz internethaber'de.

Abone ol

Yüksek lisans yapmak isteyenlerin gireceği sınavlardan biri olan ALES'e sayılı günler kaldı. ALES 2017 sınavına sayılı günler kala adaylar sınav giriş yerlerini merak ediyor.

19 Kasım tarihinde yapılacak olan ALES'e sayılı günler kaldı. ALES'e girecek olan adaylar merakla sınav giriş yerlerini bekliyor. Fakat ALES giriş yerleri henüz açıklanmadı.

ALES sınav giriş yerleri henüz belli olmadı. Sınava 12 gün kala adaylar sınav giriş yerlerini merakla bekliyor. ALES sınav giriş yerleri her an açıklanabilir.

ALES SONUÇLARI NASIL HESAPLANIR?

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.  Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Ağırlıklı puanlar hesaplandıktan sonra bu puanlar, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.