BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Akşener'den Bahçeli'ye kurşun sözler

MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, kendisiyle ilgili paralel yapı iddialarına cevap verdi. CNN Türk'te konuşan Akşener, Bahçeli'nin iddialarını ispatlamasını istedi aksi halde müfteri olacağını söyledi.

Abone ol

MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, 10 Temmuz'da yapılması planlanan; ancak iptal edilen kongreyle ilgili mahkeme kararını beklediklerini söyledi. Tedbir kararı kaldırılsa bile en erken Kasım ayında seçim yapılabileceğini anlatan Akşener, yeni süreçte de diğer genel başkan adaylarıyla birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Meral Akşener, CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını cevapladı. Bahçeli'nin 10 Temmuz'da kongre yapılmasıyla ilgili delegelere söz verdiğini; ancak yine genel merkezin talebiyle iptal edildiğini söyleyen Akşener, karar alınsa bile en erken Kasım ayında seçim yapılabileceğini ifade etti. İşte Bahçeli'nin o sözleri:

"10 Temmuz'da korsan olmayan gerçek bir kongre olacağı söylenmişti Genel Merkez'den. Sayın Bahçeli bunu ifade etmişti. Bu Bahçeli sözdür ve biz de herhangi bir aksaklık olmaması için yapacağımız kurultay için de aynı tarihi belirledik.

"GÜNAY KEÇİSİ OLMAYA RAZIYIM"

Tedbir kararı alındı lakin ilginç olan şey kongrenin iptal edilmemesidir. Tüzük kurultayında bazı aksaklıklar oldu diyerek bunu iptal edebilirsiniz. Bu konuda günah keçisi olmaya da razıyım. Eğer iptal edilseydi tekrardan görev Çağrı Heyeti'ne dönecek ve kongre 15 gün sonra yapılacak ama bu da yapılmadı.

"EN ERKEN KASIM AYINDA YAPILABİLİR"

Şimdi devreye adli tatil giriyor. Bizim yaptığımız hesaplara göre devreye tatilin girmesi nedeniyle karar alınsa bile Kasım'ın ortasında yapabileceğiz. 

İL VE İLÇE KONGRELERİ

Bizim Kurultay'da bazı maddeler değiştiği için tedbir kararı alındığı için bu tüzük kurultayında alınan maddeler askıda kaldı. Kasım'da yapılabilecek kongre öncesi 9 Ekim'de genel merkezin başlatacağı il ve ilçe kongrelerinin yapılmaması için mahkemeye başvurduk.

"GENEL MERKEZ KURULTAYI İPTAL ETTİ"

Tüzük kurultayı bu manada Yargıtay'ın kararı sonrası yapılması gerekiyordu. Bir delegele başvurdu ve biz ertesi gün Çankaya Seçim Kurulu'na başvurduk. Seçim Kurulu bugüne kadar yapmadığı bir şeyi yaptı ve YSK'ya başvurdu. Ardından YSK toplantı yaptı ve karar alamadı; ancak o arada tedbir kararı geldi. Bu kararın ardından YSK toplandı; ancak MYK'nın aldığı 10 Temmuz kararı 10 dakika kala kongre yapılmasıyla ilgili karar geri çekildi. 

"139 TANE HAKARET VAR"

Müptezeller ve hainler gibi bize karşı 139 tane hakaretine rastladık. Buna rağmen ben ne kamuya açık biçimde ne de özel toplantılarda bir tane bile hakaret etmedim.

"BAHÇELİ BASKIN YAPTIRDI"

Bahçeli 25 kadar gence bayramlaşma için baskın yaptırdı. Ankara Ocak başkanımız dahil 5 ocak başkanı vardı o baskında. Haberi olmasa olmazdı öyle. Bir adet satır, 2 adet silahla gelinmiş bir baskındı. Oraya gelen arkadaşlar 40 yaşın üstünde feraset sahibi arkadaşlar olduğu için çok büyük olumsuzluk olmadan atlatıldı.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI YAPTI

Sayın Bahçeli'ye çağrı yapıyorum. Paralel Yapı Mahkemesi diye bir mahkeme var. Ben bir siyasetçi olarak, MHP genel başkanlığına talip bir siyasetçi olarak çağrı yapıyorum. Siyaseti yürütmek için eğer ben bir kişi ya da kurumla işbirliği yaptıysam bu ahlaksızlıktır. Daha da ağır şeyleri söylerim; ancak programa yazık olur. Bahçeli benimle ilgili bilgi ve belgeleri vermiyorsa mahkemeye suçtur. Benim hakkında bundan sonra bununla ilgili bir şey söylerse ve ispatlamıyorsa müfteridir. Savcılara da çağrıda bulunuyorum, varsa böyle bir şey araştırın."