BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin zirvesinden Gül'e çağrı

Hürriyet yazarı Taha Akyol, aralarında bakan ve milletvekillerinin de olduğu AK Partililerin Abdullah Gül'e "Partinin başına geç" çağrısı yaptıklarını belirtti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni parti kuracağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüş ama Çankaya'dan yapılan açıklamada bu iddia yalanlamıştı.

Başka AK Partililer olmak üzere herkesin merak ettiği soru "Gül ne yapar?" Hürriyet yazarı Taha Akyol, bu soruya yanıt aradığı bugünkü yazısında, AK Partililerin Gül'e "Partinin başına geç" çağrısı yaptıklarını belirtti.

Taha Akyol'un bugünkü "Gül ne yapar?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

GÜL TAKVİM VERMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Gül, siyasete dönmenin hazırlığını yapıyor.
Gül, geçen Nisan başında Kuveyt’e yaptığı gezide, Cumhurbaşkanlığı ve
Başbakanlık konularını Erdoğan’la oturup konuşarak bir karar vereceklerini
söylemişti. Takvim de vermişti:
“Birbirimize sürpriz yapmayız. Oturup konuşuruz. Ne zaman derseniz,
nisan sonunda veya mayıs başında.”
Fakat iki buçuk ay geçti, hâlâ bu konuyu oturup konuşmadılar!
Gül’ün açıklamasına göre, başbakan “istişarelere devam etmek” istemiş, o
yüzden konuşmamışlardı.

ABDULLAH GÜL TARTIŞMALI HALE GELDİ

Geçen iki buçuk ay içinde, evvela Gül’ün ismini tartışmalı hale getiren haberler çıktı. Erdoğan’dan sonra Gül şart değildi, başka biri de olabilirdi. Erdoğan bu arada Gül’ü işaret eden tek imada bile bulunmadı. Aksine, “partide nice kahramanların olduğunu” söyledi.

Erdoğan, kendisinden sonrası için “üç dönem” sınırlamasında da ısrarlı olduğunu açıkladı. Böyle olursa, ağırlıklı bakanlar, parti kurucularının çoğu ve baştan itibaren partiyi omuzlamış milletvekillerin görevi sona erecek.

ARINÇ DURUP DURURKEN KONUŞMADI

Bu arada AK Parti’nin 40’tan fazla il teşkilatı feshedildi, Kayseri il teşkilatı da feshedilenler arasında! Yeni isimler görevlendirildi. Başbakan, Çankaya için adaylığını açıkladığı 1 Temmuz konuşmasında nasıl bir
parti istediğini “gayemiz genç, dinamik bir yapıyla geleceğe yürümek” sözleriyle ifade etti. Erdoğan tarafından siyasete sokulmuş, kendisine mutlak sadakatle bağlı genç bir yapı... Böyle bir yapıda Gül’ün yer almak istemeyeceği açık. Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Hayati Yazıcı gibi ağırlıklı isimler de “üç dönemlik” olacaklar. Arınç durup dururken “Gençlere bırakmayız” diye konuşmadı.

AK PARTİ'DEN GÜL'E ÇAĞRI

Evvela; bakanlardan, milletvekillerinden, il başkanlarından birçok isim Gül’e giderek, “Gelin başımıza geçin” diyorlar. Bu, son zamanlarda daha da arttı. Gül de bu eğilimi gördükçe, siyasete döneceğinin sinyallerini daha kuvvetli vermeye başladı.