BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan '8 maddede operasyon'

Ahmet Hakan bugünkü yazısında, tarihe '14 Aralık Tahşiyeciler Operasyonu' olarak geçen gözaltı kararlarını 8 maddede toplayarak eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Ahmet Hakan bugünkü yazısında 14 Aralık Operasyonu'nu ele aldı. Hakan, 'Beceriksizlik açısından 8 maddede operasyon' başlıklı yazısında operasyonu özellikle Fuat Avni'nin istihbaratları üzerinden 'hükümetin istihbarat kısırlığı'yla eleştirdi.

Eleştirilerini 8 maddede toplayan Hakan, operasyona giren polisler için de 'beceriksiz' yorumunda bulundu. 

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısından çarpıcı satırlar:

BİR: İstihbarat alanında o kadar beceriksizler ki... "Bu ülkede Bülent Arınç'ın bile bilmediğini Fuat Avni bilebiliyor" şeklinde bir algıyı dost-düşman herkesin zihnine yerleştirdiler. 'Cemaat'in en mühim suçu?' sorusunu getirdiler.

İKİ: Arama yok. baskın yok. Ama Zaman a ve Samanyolu na baskın yapıyorlarmış gibi girdiler. Böylece dünyaya "Türkiye'de gazeteler ve televizyonlar polis marifetiyle basılıyor" görüntüsü verdiler.

ÜÇ: Davet etseler "hop" diye gelecek olan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca yı gazete ve televizyona gidip aldılar. Böylece iki isme de mükemmel bir "şov" yapma fırsatı sundular.

DÖRT: Operasyona giden polisler o kadar şaşkın, o kadar beceriksiz, o kadar iş bilmezdiler ki...
Canlı yayında dört kat merdivenleri ağır ağır çıkarak farkında olmadan "bir mağduriyetin görsel malzemesini" sundular.

ALTI: Baştan sona o kadar beceriksiz, o kadar ele yüze bulaştırılan bir operasyon yaptılar ki... Hükümet düşmanları "şu hükümeti basın özgürlüğü düşmanı olarak gösterelim" kararı alsalardı...
Bundan daha iyisini yapamazlardı.

BEŞ: "Dünyanın en tehlikeli örgütü" diye takdim ettikleri, yeryüzündeki tüm kötülükleri kendisine yükledikleri Cemaat e yönelik en ses getiren operasyonun arkası o kadar boş ve zayıf ki... Herkesin aklına "Bu mu aylardır şeytanlaştırdığınız Cemaat'in en büyük suçu?" sorusunu getirdiler.

YEDİ: İletişimi yönetemediler. Toplumu bilgilendirmediler. Operasyonu desteklemeye hazır olanlara bile doğru dürüst malzeme vermediler. Ve sonuçta Cemaat düşmanlarını bile yanlarına çekemediler.

SEKİZ: 17 Aralık'ın yıldönümüne birkaç gün kala yaptıkları bu operasyonla 17 Aralık yolsuzluk gündemini değiştirmek istediler, ancak başaramadılar. Çünkü bu operasyon herkesin aklına sadece 17 Aralık'ı getirdi.