BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Çakar üç isim verdi

7 yıl önce silahlı saldırıya uğrayan Ahmet Çakar, kendisini vurma ihtimali olan üç isim sıraladı.

Abone ol

7 yıl önce kurşun yağmuruna tutulan ve ölümle yaşam arasında gidip gelen ünlü spor yorumcusu Ahmet Çakar, bu olayla ilgili ilk kez bu kadar net konuştu...

Çakar, vurulmasıyla ilgili 1 numaralı şüphesini Futbol Extra'ya açıkladı.

İşte Futbol Extra Dergisi'nin Temmuz sayısında yer alan o tarihi röportajdan bazı bölümler...

Sayın Çakar vurulma olayı sizi nasıl etkiledi ?

Vurulduktan sonra daha beter oldum. İnsanlar ölümden korkar, ben ölümden artık korkmuyorum. Çünkü ben kârdan, haybeden yaşıyorum. O olayla birlikte inancım, Allah'la bağlantım daha da arttı. Hani derler ya öldürmeyen Allah öldürmez; yiyecek lokmam varmış falan gibi. Bu olay beni daha korkusuz ve cesur yaptı.

İşin adli kısmına dönersek, üzerinden 7 yıl geçti, herhangi bir gelişme oldu mu?

Hayır. Vurulma olayımla ilgili bir gelişme olmadı. Muamma. Ben o zaman polise üç isim verdim, o üç isim önce ikiye, sonra bire indi... Kararı bundan sonra Türk devleti verecek. Yargısı demeyelim, çünkü vuran da daha yakalanmadı. Yakalansın diye de bir şeyim yok. Ben hayatımda hiç tehdit edilmedim. Önce de edilmedim, sonra da... Telefon tehdidi, isimsiz tehditler, yok böyle bir şey.

Peki kimdi o isimler... Asıl kimden şüpheleniyorsunuz?

Bak beni nereye getirmek istediğini anladım, açık sor bana. Polise vurulduktan sonra Ali Şen, Haluk Ulusoy, Sahip Som isimlerini verdim. Sahip Som da rahmetli Özhan abiyi dolandırıp Galatasaray'dan 500 bin euro çarpan, şu anda da muhtemelen Denizli Cezaevi'nde dolandırıcılıktan hüküm giymiş yatan bir adam. O Sahip Som'u sorguladı İstanbul organize, "İş temiz" dediler. Geriye kaldı Haluk Ulusoy ile Ali Şen. Hâlâ arkasındayım ama Haluk Ulusoy'dan eskisi kadar asla şüphelenmiyorum. Başka bir yorum istiyor musun?... Beni büyük ihtimal, bilerek ya da bilmeyerek bu işte Ali Şen'in de günahı olmayabilir ha. Ali Şen'in muhalefetine rağmen Ali Şen'in bir tanıdığı, bir yakını, ona sempati duyan veya kan bağı olan veya parasal bağı olan bir adamı, Ali Şen'den habersiz bu işi yapmış, yaptırmış olabilir. Ali Şen daha sonra bu işi öğrenmiş ve çok kızmış da olabilir. Ali Şen'in de hakkını yemeyelim. Ama farklı da olabilir. İkinci bir alternatifim yok ne yazık ki.

CELLADIMLA KAHVE İÇECEK RAHATLIĞA GELDİM

Peki o olaydan sonra bu mesleği bırakmayı düşünmediniz mi ?

Hayır, kesinlikle. Vurulduktan sonra bu işi bırakmayı hiç mi hiç düşünmedim. Şu andaki en büyük arzum beni vuran kişiyle karşı karşıya kahve içip sohbet etmek. Ona "oğlum neler hissettin?" diye sormak. Çünkü biliyorum, o benden korktu. "Ya oğlum silahın tutukluk yapsa seni öldüreceğimi hissettin mi?" derdim, ki öldürürdüm. Çünkü orada hayvanlaştığınızı hissediyorsunuz. Ölüm korkusu insanda hayvani duygular ortaya çıkartıyor. O anda üzerime ateş ederken silah tutukluk yapsa yapacağım şey, boğazından yakalayıp boğazını sıkmak değil. Boğazını bir vahşi köpek, aslan gibi parçalayıp öldürme hissi geldi. Sakın beni ayıplamayın, ölüm anında, ölümle burun buruna gelince içinizdeki hayvani savunma mekanizmaları ortaya çıkıyor. Bu çok doğal. İnşallah yaşamazsınız, yaşayan bilir.

Peki hocam, bugüne kadar size çok dava açılmıştır...

Bana bugüne kadar çok fazla dava açılmadı. Selçuk Dereli, Metin Tokat ve Orhan Erdemir'e tazminat ödedim. Sıfır sabıkam var. Bugüne kadar çok kişiye hakaret ettim. Mesela Erman diyor ki, "Ben kimseye hakaret etmedim." Yalan söylüyor. Ben çok kişiye hakaret ettim. Ben kul hakkı yedim kardeşim hakaret ederek. Kıvanç Oktay, rahmetli Özhan Canaydın, Adnan Polat, Ali Şen. Ali Şen de bana hakaret etti. Ali Şen'e hakaretlerimden dolayı asla pişmanlık duymuyorum.

Peki sizin gelecekle ilgili planınız, beklentiniz nedir?

Ben neyim bilmiyorum. Neyi kovalıyorum, onu da bilmiyorum. İstikbalde planım nedir, onu da bilmiyorum. İstikbalde bir tane planım var, çoluk çocuk büyüdü, iyi okutayım, iyi evlendireyim onları, huzur içinde, sağlıklı yaşayayım, o kadar. Asla sorumluluk almak istemiyorum.