BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.419,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP PM'ye kurultay ertelemesi!

Kurultay tartışmalarının gündeme gelmesi beklenen CHP PM toplantısı ertelendi.

Abone ol

CHP Parti Meclisi'nin 4 Temmuz Pazartesi günü yapılacağı duyurulan toplantısı, 9 Temmuz Cumartesi gününe ertelendi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, 22 Haziran'daki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından CHP PM'nin 4 Temmuz'da toplanacağını açıklamıştı.

Ancak 4 Temmuz'da Meclis Başkanlığı seçimi var. CHP'liler yemin etmedikleri için bu seçimde oy kullanamayacaklar. Yine de Genel Kurul'a katılmaları bekleniyor.

Ertelemenin asıl nedeni olarak ise 6 Temmuz'da teslim edilmesi gereken kurultay imzaları olduğu konuşuluyor. Kulislerde CHP yönetiminin bu imzaları gördükten sonra PM'yi toplamanın daha doğru olacağını düşünerek bu ertelemeyi yaptığı konuşuluyor.

9 Temmuz'da yapılacak toplantıda Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine TBMM'de yemin edilmemesi kararıyla birlikte yaşanan gelişmelerin ve kurultay taleplerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantıda CHP MYK'da yapılacak değişiklik de konuşulabilir.

KURULTAY İMZALARINDA SON DURUM

CHP'de parti içi muhalefet, 22 Haziran Çarşamba günü noter aracılığıyla olağanüstü kurultayı toplamak için imzaları almaya başladı. CHP Tüzüğü'ne göre, kurultay üyelerinin tam sayısının beşte birinin onbeş günlük noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine kurultay, genel başkanca olağanüstü toplantıya çağrılıyor. CHP'li muhalifler, 6 Temmuz Çarşamba akşamına kadar gerekli olan imzaları Genel Merkez'e iletmek zorunda. Bu tarihi beklemelerine kesin gözüyle bakılan Kurultaycılar 500 imzayı geçtiklerini söylüyor.

CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Özdemir ise bu iddiayı "Sav ekibinin psikolojik savaşı" olarak nitelendiriyor. Özdemir, "İstanbul, İzmir, Adana gibi illerde imzacılar umduklarını bulamadılar. Toplanan imza sayısı Sav ekibinin beklentisinin çok çok altında. Kurultayın olağanüstü toplanmasını isteyenler en azından Antalya delegasyonuna baksın, Antalya'dan kaç imza verildi? Antalya kurultay toplamak isteyenlere en güzel yanıttır" diye konuştu.