BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan vekillerine 'Usta'lık taktikleri

Yeni Meclis'in ilk grup toplantısını yapan Başbakan Erdoğan milletvekillerine 4 önemli uyarıda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER / 12 Haziran seçimlerinde her iki kişiden birinin oyunu alarak büyük bir başarıya imza atan AK Parti lideri Tayyip Erdoğan milletvekillerine "Ustalık dönemi" olarak nitelendirdiği yeni dönem çalışmaları için seslendi.

Milletvekillerine, "Kibirli olmayın", "Güç başımızı döndürmedi, döndürmeyecek" mesajı veren Erdoğan 4 uyarıda bulundu.

Başbakan Erdoğan seçimden sonra ilk grup toplantısını yaptı. Meclis salonu henüz hazırlanmadığı için ilk toplantısını AK Parti Genel Merkezi'nde yapan Erdoğan sözlerine AK Parti'nin 10 yıllık geçmişini hatırlatarak başladı.

AK Parti'nin her dönem daha da artan başarısı karşısında "çürümeden, kibirlenmeden, bozulmadan" bu günlere ulaştığını anlatan Erdoğan, "Kimseye tepeden bakmadık, bakmayacağız. Nereden geldiğimizi asla unutmadık, unutmayacağız. Aslımıza, asaletimize, bizi bu makamlara taşıyan milletimize sırtımızı dönmeyeceğiz. Haktan, adaletten, demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Cesaretle hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz" dedi.

GÜÇ BAŞIMIZI DÖNDÜRMEYECEK

Halkın verdiği oylarla gelen üçüncü dönem iktidarı bir "Emanet" olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan, "8 buçuk yıl boyunca olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de başımız dönmeyecek ve bu kutsal emaneti şerefle taşıyacak ve vakti zamanı geldiğinde sahibine teslim edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan bu sözlerinin ardından milletvekillerinden beklentilerini sıraladı. İşte Erdoğan'ın vekillere yaptığı 4 uyarı:

ŞEHRİNİ TANIMAYAN AK PARTİLİ OLAMAZ: Milletle iç içe olacağız. Hiç bir zaman milletten uzak olmayacağız. Onların davetini beklemeyeceğiz. Seçim bölgelerinize gidip vatandaşla kucaklaşmalısınız. Şehrinin, ilçelerinin sorunlarını bilmeyen, tanımayan vekil AK Parti kadrolarında olamaz! Şehirlerinizde kanaat önderleriyle, vatandaşlarla tek tek uyum içinde olmanız hayati derecede önemlidir.

TEŞKİLATLARA NAZ YAPMAYIN: Bizleri buraya taşıyan teşkilatımızdır. Bu teşkilatımıza naz, kibir olmaz. Teşkilatımız ne diyorsa yerine getirilecektir.

ÜSLUP FARKINIZI ORTAYA KOYUN: Görünümünüzle, üslubunuzla diğer partilerden farklı olduğunuzu her bölgede göstereceğinizi inanıyorum.

MECLİS ÇALIŞMALARINA KATILIN: Geçtiğimiz yasama dönemlerinde TBMM'yi nasıl azami ölçüde çalıştırıp millet için acil yasaları çıkardıysak bu yeni dönemde de çalışmaya devam edeceğiz. Sağduyu ve sabırla emek sarfedeceğinizi biliyorum.