BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Afganistan'da yıllar sonra ilk boks maçı

Afganistan'da yıllar sonra yapılan ilk profesyonel boks maçını milyonlarca kişi izledi. Afgan boksör Rahimi'nin kazandığı maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Taliban döneminde boks yasaklanmıştı.

Abone ol

Afganistan'da yıllar sonra yapılan ilk profesyonel boks maçını Afgan boksör Hamid Rahimi kazandı.


Rahimi, Dünya Boks Organizasyonu tarafından başkent Kabil'de düzenlenen kıtalararası orta sıklet boks sampiyonasında Tanzanyalı rakibi Said Mbelva'yı yedinci rauntta yenerek altın kemerin sahibi oldu.

Taliban'ın son döneminde boks karşılaşmaları yasaklanmıştı.

Afgan televizyonunun canlı yayınladığı maçı milyonlarca kişi izledi. Maç nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Çok sayıda milletvekili, bakan yardımcısı ve hükümet yetkilisi maçı salonda izledi.

Rahimi, zaferinin ülkesi için yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.

Maçın düzenleyicileri de karşılaşmanın onlarca yıldır savaşın pençesinde olan ülkede bu tür müsabakalara katılabilme özgürlüğünü simgelediğini vurguladı.

Normal bir hayat özlemi

Maçı izlemek için ülkenin farklı noktalarından birçok Afgan'ın Kabil'e geldiği geldiği belirtiliyor.

Bir seyirci BBC'ye dokuz yaşındaki oğluyla birlikte Taliban'ın saldırısına uğrama riskini göze alarak Logar vilayetinden geldiğini söyledi.

Profesyonel voleybolcu ve kadın milletvekili Sabrina Sakın ise Afganistan'ın artık normal bir hayata dönme özlemi içinde olduğunu belirtti.

Sakıb, "Dünya Afganistan'ı hep savaşın penceresinden görüyor. Bu maç bu bakışı değiştirebilir. Bu barış için çıkılan bir maçtı. Bu büyük bir başarı. Afganistan'da barış ve istikrar arayan genç ve yetenekli bir nesil var" dedi.