BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  DÜNYA

Afganistan'da ki hastaneye seçim sektesi!

Amerikan ordusunun Afganistan’daki “Auschwitz şartlarındaki” hastaneye ‘yaklaşan seçimler’ nedeniyle göz yumduğu iddia edildi

Abone ol

Geçtiğimiz sene eylül ayında ABD’de yayımlanan Wall Street Journal gazetesi, Afganistan’daki Davut Ulusal Askeri Hastanesi’nde hastaların açlıktan öldüğünü, yetersiz beslendiklerini, morfinin yanlış kullanıldığını ve hatta “kurtçukların hastaların açık yaralarıyla beslendiğini” yazmıştı. Bu iddialar üzerine açılan soruşturmada, o dönem Afganistan’daki eğitim programının başında bulunan Amerikan General William Caldwell’in durumdan haberdar olduğu halde soruşturma başlatılması talebini, ‘Seçimlerden önce olmaz’ diyerek reddettiği ortaya çıktı.

Üç Amerikalı albay soruşturma kapsamında verdikleri ifadelerinde Caldwell’in, 2010 yılında düzenlenen ara seçimler öncesinde bir soruşturma yapılmasına ‘seçimlerden önce böyle bir soruşturmaya nasıl izin verebiliriz’ diyerek karşı çıktığını anlattılar. Albaylar, Caldwell’in ABD Başkanı Barack Obama ile çok samimi olduklarını vurgulayarak, “Bana Bill diyor” dediğini, bu ‘samimiyet’ nedeniyle de skandala neden olarak böyle bir soruşturmaya seçimler öncesinde izin veremeyeceğini söylediğini aktardılar.