BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  DÜNYA

Barzani'den çok kritik davet

Barzani, Suriye’deki Kürt parti ve siyasi temsilcilerinden oluşan Suriye Kürt Yüksek Heyetini, Kuzey Irak’ın Erbil şehrine davet ett

Abone ol

Bu gelişmenin, Kuzey Irak’a gitmesi beklenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti öncesi yaşanması dikkat çekti.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Suriye’nin Kürt bölgesindeki siyasi parti ve Kürt gruplarından oluşan Suriye Kürt Yüksek Heyeti'ni Erbil’e davet etti. Barzani öncülüğünde 12 Temmuz’da Erbil’de bir araya gelen Suriyeli Kürtler, birlikte hareket etme kararı almıştı. Bu toplantıda, terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması PYD'nin de yapılan anlaşma gereği Kürtlerden oluşturulan heyete dahil edilmişti.

Erbil’e davet edilen Kürtlerle Suriye’nin durumu ile Suriye’deki Kürtlerin geleceğinin konuşulacağı belirtildi. Kuzey Irak merkezli internet siteleri, toplantıda, Kuzey Irak’ta bulunan Suriye’deki Kürt peşmergelerin Suriye’ye geçmesi ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının konuşulacağı belirtildi.

Suriye Kürt Yüksek Heyeti'nin, daha sonra Suriye Muhalif Ulusal Konseyi Başkanı Doktor Abdulbasit Seyda ile bir toplantı yapacağı kaydedildi.