BIST 9.819
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.457,15
HABER /  GÜNCEL

Adana'da yasak aşk cinayeti iddiası

Adana polisi ilginç bir cinayet şüphesinin üzerinde duruyor. İşte polisi bile hayrete düşüren yasak aşk iddiaları;

Abone ol
Adana'da, karısı ve onun sevgilisi tarafından tutulan tetikçiler tarafından 2 kez öldürülmek istendiği iddia edilen 49 yaşındaki Halit Kaymak, evinde ölü bulundu. Kaymak’ın boğazında ezilmeler olduğu saptanınca cinayet şüphesi üzerinde durulmaya başlandı.

İddiaya göre iş adamı Asaf Ş., tanıştığı 39 yaşındaki Gülşen K.'ya aşık oldu. Evli olan Gülşen K.'yı elde edebilmek için oto kiralama işi yapan eşi Halit Kaymak'ı öldürme planı yapan Asaf Ş., Ramazan T. ve Beycan Z.'yi tetikçi olarak tuttu. 2 şüpheli, 4 Mart'ta Halit Kaymak'ın otomobili ile işyerini kurşunladı. Kaymak saldırıdan yara almadan kurtuldu. 25 Haziran’da bu kez evi kurşunlanıp, ikinci kez saldırıdan kurtulan Kaymak, polise başvurup, saldırıyı yapanların bulunmasını istedi.

Gasp ve Cinayet Büro ekipleri, yaptıkları çalışma sonrası, saldırıyı Ramazan T. ve Beycan Z.'nin gerçekleştirdiğini belirledi. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde birer tabanca ve pompalı tüfek ele geçti. Tetikçi oldukları iddia edilen 2 şüpheli sorgularında, farklı ifadeler verdi, onları suça azmettirdiği, tetikçi olarak tuttuğu öne sürülen Asaf Ş. ve Gülşen K. da gözaltına alındı. Sanıklar soruşturmanın ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yüksek tansiyon hastası olan Halit Kaymak, dün evinde çocukları tarafından ölü olarak bulundu. Ölümü şüpheli görülen Kaymak'ın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nda gönderildi. Otopside Halit Kaymak'ın boğazında ezilmeler olduğu ortaya çıktı. Polis, Halit Kaymak'ın boğularak öldürülmüş olma ihtimaline karşı soruşturmayı bu yönde başlattı.