BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.420,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Acun Ilıcalı'nın sıra dışı hikâyesi

Gazeteci-yazar Doğan Satmış, Acun Ilıcalı'nın sıfırdan milyonerliğe uzanan öyküsünü araştırdı, ironik bir üslupla mercek altına aldı.

Abone ol

Yaşamı boyunca türlü trajedilerden ve trafik kazalarından kurtulabilmiş; her durum ve her koşuldan sıyrılabilecek bir kabiliyet. Muhafazakâr ya da seküler, her siyasi atmosferde hayatta kalabilecek gerçek bir survivor. ‘Yeni Türkiye’nin eğlence dünyasından sorumlu bakanı! Muhafazakâr kitlelerin hoş görmeyeceği bir yaşamı sürdürüp, hoş görülebilen ender bir karakter. Kitlelerin neyi sevebileceğini iyi bilen bir patron. Gözü pek bir esnaf. Başarıya kestirme yollardan koşmanın, keskin virajları kıvrak bir zekâyla kazasız atlatmanın ustası. Modern bir ip cambazı. Genç kitlelere, ciddi bir eğitim ve donanım sahibi olmadan yırtmanın mümkün olduğu umudunu veren yeni bir rol model.

Gazeteci-yazar Doğan Satmış, Acun Ilıcalı'nın sıfırdan milyonerliğe uzanan öyküsünü araştırdı, ironik bir üslupla mercek altına aldı. "Survivor" adlı kitap Karakarga etiketiyle okur karşısına çıktı.

Acun Ilıcalı’nın başına gelen her olumsuz şey, bir şekilde kendisine olumlu etki yaptı ve suonu başarıya taşıdı.

Liseyi kopyayla bitirdiğini televizyonda itiraf etti, üniversiteyi zaten bitirmedi, ama onun diplomaya ihtiyacı olmadı.

Hayatı yalanlarla doluydu, İstanbul’dayken Paris’teymiş gibi canlı yayınlara çıktı ama buna rağmen önü daha çok açıldı.

Fetö’cü dediler, illümünatici dediler, Adnan hoca’cı dediler, hiç umursamadı, her koşulda işlerini yürütmeyi bildi.

Hayatından çok sayıda kadın geçti, evliyken bir başka kadından çocuk yaptığı halde muhafazakârları kızdıramadı.

“Acun bey, 105 ülke gezdiniz, matematik olarak çok ihtimal var, hiç karınızı aldattınız mı?” sorusuna bile yanıt verdi.

AKP’ye oy verdiğini hep söyledi, muhabirlikten geldi, çifte televizyon sahibi patron oldu, zirvelerle hep iyi geçindi, hiç yanılmadı.

Türkiye’nin bir dönemine damgasını vuran adam oldu, ‘TMSF bile ona çalışıyor’ dedirtti ama o ‘Başaramaz’ diyenleri yaya bıraktı.

Acun demek, milyonluk otomobiller, lüks yatlar, super hızlı motosikletler ve hep yüksek adrenalin demek.

Kah burda, kah Bancelona’da Arda’nın maçında, kah Miami’de NBA yıldızlarını izlerken… O bir ‘Sürat’ adamı.

Hayatı boyunca 10 trafik kazası yaşadı, çok yakınlarını kaybetti, kendisi de ağır yaralandı ama her defasında hayatta kalmayı başardı.

Misafir gittiği eve ısmarlama yemek isteten eski karısından, St Tropez’de yeni evlendiği son karısı Şeyma Subaşı’na tüm özel yaşamı.

Ve Acun, hayatı bir oyun olarak gördü, hala da öyle görüyor. Gençlere de şöyle diyor: Sevdiğiniz işi yapın kardeşim, gerisini boş verin.

DOĞAN SATMIŞ KİMDİR?

Doğan Satmış, 35 yıllık gazeteci. Hürriyet, Sabah, Habertürk, Cumhuriyet ve Günaydın Gazetelerinde çalıştı. Hürriyet’in ilk Okur Temsilcisi (Ombudsman) oldu ve bu görevi 5 yıl sürdürdü.

ABD’de Plain Dealer Gazetesi’ne konuk editör olarak gitti.

Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği üyeliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliği, Uluslararası Basın Enstitütüsü Türkiye Komitesi üyeliği yaptı. Şu anda Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi.

Daha önce yayımlanmış üç kitabı bulunuyor.

-Gelecekte Bir Yerlerde, İstanbul, 2006, Liberte Yayınları

-GAYE, İstanbul, 2012, Alfa Yayınları

-Bir İşsizin Günlüğü, İstanbul, 2015, Doğan Kitap