BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'den rehine açıklaması!

Musul'da rehin alınan yurttaşların serbest kalmasını değerlendiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bundan sonra hep dikkatli olmamız gerekiyor, bizim elimizde olmayan birçok sebeple karşı karşıyayız" dedi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Musul’da IŞİD örgütü tarafından rehin alınan 46’sı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 49 kişinin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, “Herkesi kutluyorum, özgürlüklerine kavuşan bütün görevlilerimize geçmiş olsun diyorum” dedi.

Gül açıklamasında şunları söyledi:

HERKESİ KUTLUYORUM

“Bu zor süreçte aileler çok büyük metanet gösterdiler. Başkonsolosun eşiyle devamlı konuştum. Dışişleri Bakanlığımız aileleri hiç yalnız bırakmadı. Sürecin hassasiyeti dikkate alınarak, gayet örtülü yapıldı bu faaliyetler. Bunlar açık anlatılsa oradaki rehineler için zorluk olacak, ama anlatılmasa da takip edenler, vatandaşlarımız ‘acaba ne yapıyorlar’ sorularını cevaplandırmamış olacak...

Bu iki çelişki içinde kalındı. Ve sonunda bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’ın yaptığı açıklamalarla ortaya çıktı ve neticede hepimizi gerçekten büyük bir sevincin içerisine sokan, bugünkü gelişmeyle karşı karşıya kaldık. Herkesi kutluyorum, özgürlüklerine kavuşan bütün görevlilerimize geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra hep dikkatli olmamız gerekiyor, bizim elimizde olmayan sebepten dolayı birçok sebeple karşı karşıyayız.”