BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Abdullah Avcı istifa ederek...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Avcı’nın istifa ederek milli takımın önünü açtığını ifade eden Arınç, "Romanya maçından galip ge...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Avcı’nın istifa ederek milli takımın önünü açtığını ifade eden Arınç, "Romanya maçından galip geleceğimizi düşünüyorum. Brezilya yolu açılabilir" dedi.
Bursa’da Esenpete Mahallesi’ndeki bir pastane açılışının ardından AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ın Alaaddinbey Mahallesi’ndeki Anadolu sağlık meslek lisesinin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. A Milli takımın galibiyetinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Arınç, "5-0 çok güzel bir başarı. Umut 3 tane attı. Burak ve Arda da 1’er tane attı. Gördüğünüz gibi ben de sizin gibi maçı izledim. Bu bizi mutlu etti. Çünkü Milli takım kötüye gidiyordu. Tarihinde hiç bu kadar başarısız olmamıştı. Ben konuşan biriyim. Çok sevdiğim halde Abdullah Avcı ve onun takımı hakkında çok eleştirilerde bulundum. Türkiye öyle bir milli takımla hep başarısız oldu. Çok şükür kendisi büyük bir asalet gösterdi. Bizzat kendisi istifa ederek milli takımın önünü açtı. Bence çok deneyimli çok başarılı futbolcularımız var. İyi bir teknik direktörle başarılı sonuçlar alabilir. Avcı döneminde yurt dışında oynayan gençlerimizi bir araya getirerek, hiç bir hazırlık ve uyum çalışması yapmadan sahaya sürülüyordu. Ve her birinde mahcup oluyorduk. Herkes kıymetli olabilir ama önemli olan takım oyunudur. Takım oyununun iyi bir arkadaşlıkla birbirini tanıyarak ve bir sistem içinde güçlendirilmesi lazım. Fatih terim çok başarılı bir teknik direktör. Tüm dünyanın kabul ettiği bir insan. Onun gelişi bile neticeyi etkiledi diye düşünüyorum. Diyebilirsiniz ki ‘Andorra hiç bir maçında başarılı olmadı, hep gol yedi’. Önemli olan bir milli takımla karşılaşmak iyi bir oyunla iyi bir sonuç almaktır. Ben Romanya karşısında da bir galibiyet bekliyorum. Çünkü milli takıma güveniyorum. Özellikle bu son başarı ve heyecanla iyi bir sonuç alacağız. Sonra da Brezilya yolu açılabilir. Ümitli olalım. Umut golleri attı umut kapısını açıldı" diye konuştu.

"DUALAR EDİYORUZ"
Olimpiyatlarla ilgili de Arınç şunları söyledi:
“Arjantin’de, 2020 olimpiyatlarının oylaması ve sunumları yapılmak üzere. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 600’e yakın kişi Türkiye’den lobi yapabilmek, bu kurada üyeleri etkileyebilmek ve olimpiyatların İstanbul’a gelmesine vesile olabilmek için gayret ediyorlar. Biz de Türkiye’den onlara başarı dileklerimizi sunuyoruz. Dualar ediyoruz. Ben de huzurunuza olimpiyat rozeti ile çıktım. Bu çok önemli bir organizasyon. 3 ülkenin, 3 şehriyle yarışıyoruz. Tokyo, Madrid ve İstanbul var. Bize göre İstanbul en hazırlıklı şehirlerimizin başında. Çünkü 14 milyon nüfusuyla pek çok sahip olduğu spor tesisleri ve konaklama tesisiyle olimpiyatların standartlarını en kolay ulaşabilecek şehir. Yeni tesislerin getirilmesi isteniyorsa neye mal olursa olsun, bir kat katrilyon lira da var bu işin içinde. Türkiye bunları karşılayacağını da taahhüt ediyor. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız da ’Eğer olimpiyatlar Türkiye’de yapılacak olursa, olimpiyat alanların her birine olimpiyat köyünden bir daire de verebileceklerini söylüyor. Bundan daha güzel bir imkan olmaz. Umarız oylamaya katılanlar Türkiye’nin İstanbul’un bu avantajlarını düşünür. Ve İstanbul lehine tercihlerini kullanırlar. Mesele bizim açımızdan o kadar önemli hale geldi ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesinde 16 saatlik aralıksız uçuşla Arjantin’e gitti. Bu kadar yoğun işlerin içinde çok önemli saydığı için bu konuyu bizzat kendisi sunum yaptı. Bu saatte bunların hepsi bitti. Türkiye saatiyle 21.00 gibi oylama başlayacak. Umarım 23.00 gibi de sonuçları öğreneceğiz. Biz kazanmayı, kurada çıkmayı tercih edilmeyi umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak, kazanacağımız çok şey var. Dünya sporu da Türkiye de şey kazanmış olacak. Eğer siyasi sebeplerle tarafgirlikle veya bazı ülke ve kıtaların kendi aralarındaki dayanışması dikkate alınacaksa sonuçlar farklı olabilir. Ama biz mevcut tesislerimiz ve imkanlarımızla ve İstanbul’un güzelliğiyle oy kullanacak 100’e yakın insanın tercihlerini etkileyebileceğimizi düşünüyorum.”
Arınç, CHP heyetinin Mısır ziyareti ile ilgili soru üzerine bu hususta dün açıklama yaptığını kaydederek, "Şimdi İstanbul’un olimpiyat adaylığını konuşurken Kılıçdaroğlu ve onların seyahatinden bahsetmeyelim" diye konuştu.
(İHA)