BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  DÜNYA

Japonya sunumunu yaptı

Tokyo, 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı için Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine son sunumunu yaptı. <br/>Tokyo, 2020 Olimpiyat Oyunlar...

Abone ol

Tokyo, 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı için Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine son sunumunu yaptı.
Tokyo, 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak şehrin bugün belirleneceği oylama öncesinde, İstanbul’un ardından Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin önüne çıkarak son sunumunu gerçekleştirdi.
Kraliyet Ailesi’nden Prenses Takamado’nun liderliğinde yapılan sunumda, Tokyo’nun “güvenilir bir seçim olacağı” vurgulanırken kentin ekonomik olarak da güçlü olduğu ve önceki başarısız girişimlerinden ders aldığı belirtildi.

“FUKUŞİMA’DA DURUM KONTROL ALTINDA"
Sunumda konuşan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Fukuşima’daki felaketin gelecekte Tokyo’yu etkilemeyeceği teminatını vererek, “Fukuşima’da durum kontrol altında. Tokyo’ya hiçbir zaman zarar vermedi ve asla vermeyecek” şeklinde konuştu.
Japonya Olimpiyat Komitesi Başkanı Tsunekazu Takeda Olimpiyat Komitesi’ne ayrıca, Japonya’nın, dünyadaki en büyük şov niteliğinde olacak 2020 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hazır olduğu mesajını iletti. Tokyo’nun güvenilir bir seçim olacağını dile getiren Takeda, “Tokyo’ya oy vererek her yönden harika olacak olimpiyat oyunları tecrübesine de oy vermiş olacaksınız” ifadelerinde bulundu.
(İHA)