BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Ağar 8 şehit verdiğimiz yerde neler yaşandığını anlattı

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar anlattı... Afrin'de dün 8 askerimizin şehit olduğu Kel Tepe'de neler yaşandı?.. Teröristler nasıl geldi?.. Teröristler neden faydalandı?.. Kaç terörist öldürüldü?..

Abone ol

Zeytin Dalı Harekatı'nın 41. gününde Türkiye, yasa boğan acı haberler aldı. Hatay Hassa'nın karşısındaki Kel Tepe bölgesinde çıkan çatışmada 8 şehit verildi, 13 asker de yaralandı. Kep Tepe'de neler yaşandığını eski bir bordo bereli olan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar anlattı.

Kel Tepe bölgesini ele geçirmek için ilerleyen güvenlik ve ÖSO güçlerine tünellere saklanmış yaklaşık 100 kadar terörist tarafından ağır silahlarla ateş açıldığı belirtiliyor. Güvenlik uzmanı ve eski asker Abdullah Ağar da çatışmaya ilişkin ulaştığı bilgileri paylaştı.

3 GÜNDÜR YOĞUN SİS VAR: Bölgede 3 gündür yoğun sis olduğunu kaydeden Ağar, teröristlerin sabah saatlerinde bu sisten faydalanarak ağır silahlarla geldiğini belirtti. Ağar, ilerlenen bölgede henüz dağlık alanın bitmediğini, bu dağlık alanda üstü kapalı, gizli irtibat hendeklerinin bulunduğunu söyledi. İte Ağar'ın anlattıkları:

GİZLİ TÜNELLERİ KULLANARAK GELDİLER: "Bu üstü kapalı irtibat hendekleri zamanla doğayla bütünleşiyor. Oralarda gizli, üstü kapalı irtibat hendeklerini kullanarak geldiler. Arazi, hava şartları, tüneller teröristlerden yanaydı. Bu tip baskın tipi saldırıda teröristlerin amacı çok sayıda kayıp verdirmekti."

Savunma Bakanı Canikli açıkladı! Toplamda kaç şehit var

 SİS, SİHALARI ENGELELDİ, SAATLERCE ÇATIŞILDI: "Saatlerce çatışma yaşandı. Temas hattı çok yaklaştı. Sis nedeniyle SİHA'ların görüş alanı kapalıydı."

73 PKK/PYD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ: "Ancak Mehmetçiğin ortaya koyduğu karşı duruş beklediklerinin tersi bir sonuç verdi. Teröristler dün büyük çoğunluğu bu çatışmada olmak üzere 73 kayıp verdi..."

RACO VE CİNDERES DAHA ZOR OLACAK: Ağar, Raco ve Cinderes operasyonları için "Cinderes bölgesi daha zor olabilir diye düşünüyorum. Sivilleri çıkartmıyorlar" diye konuştu.

2012'DEN BERİ KAZIYORLAR: "İrtibat hendeklerini kazıyorlar, üzerini toprakla kapatıyorlar. Tüneli uçakla vurarak orada bir noktadan kırmanız, vurmanız yetmiyor, tekrardan açabilirler. Yerin altının da temizlenmesi gereken zor bir süreç. Bilinen tarih olarak 2012'den beri tünelleri, irtibat hendeklerini kazıyorlar.

ÖZEL HAZIRLANMIŞ BİR KÖPRÜBAŞI: Bölgede 1000-1200 kilometre karelik dağlık bölgede tamamen tahkimat oluşturulduğunu, bir de meskun mahallerde tahkimatlar oluşturulduğunu belirten Ağar, "Afrin'deki bu tahkimat yapılacak harekatları baskılamak, arkadan vurmak üzere hazırlanmış bir köprübaşı" diyor.

Afrin'den acı haber! Şehit ve yaralılar var

Afrin'de son durum! TSK'dan flaş açıklama....