BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi: Devlet safça davrandı

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında bitme noktasına gelen çözüm sürecini ve PKK terörünü ele aldı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, çözüm sürecinde devletin safça davrandığını, PKK'nın ise fırsat peşinde koştuğunu yazdı.

Çözüm sürecini en başından beri destekleyen ve süreci yakından takip eden kalemlerden Selvi, bugünkü köşesinde şok açıklamalarda bulundu. 

Tırmanan PKK terörünü yazısında yorumlayan Selvi, Demirtaş'ın İRA terörünü bitiren Gerry Adams olma şansını kaçırdığını yazdı.  90'lı yıllara dönülmemesi uyarısında bulunan yazar, "Bu ülkenin bir daha “Mehmetçik siyasetçilere”, “Mehmetçik Gazetecilere” ihtiyacı yok." diye yazdı. 

Çözüm sürecinin AK Parti'nin hikayesi olduğunu belirten yazar, bu hikayenin ölmek üzere olduğuna dikkat çekti. "Çözüm süreci doğru yönetildi mi? Onu tartışmak lazım." diyen Selvi, PKK'nın bu süreçte neler yaptığını yazısında anlattı:

PKK DAĞLARDAN İNİP ŞEHİRLERİ ELE GEÇİRMEKLE UĞRAŞIYORDU

"Devlet çözüm sürecini yürütürken, PKK savaşı şehirlere taşımakla meşguldü. Devlet bölgeyi normalleştirmeye çalışırken PKK, dağlardan inip, şehirleri ele geçirmekle uğraşıyordu. Biz Kandil'i aşağıya indirmeyi tartışırken PKK, şehirlere kandilcikler kuruyordu. Bugün PKK'nın 6 büyük 8 küçük kampı olduğu herkesçe biliniyor.

ORTADOĞU'NUN EN KAYPAK ÖRGÜTÜ

Çözüm sürecinde devlet samimi davrandı. PKK ise sadece çözümü bir fırsat olarak kullanmanın peşindeydi. Devletin bunu hesap etmesi gerekiyordu. Van Merkezden alınıp, Başkale'deki PKK kampında sorgulanıp, “Vergi” tahakkuk ettirilen insanların hikayesini bizlerden önce devlet biliyordu. Tabirimi mazur görün, devlet biraz safça davrandı. Karşısında Ortadoğu'nun en kaypak örgütlerinden birinin bulunduğunu düşünemedi. Güne Amerikan istihbaratıyla başlayıp, Alman istihbaratıyla kahvaltıya oturup, İsrail ve İran istihbaratlarıyla günü geçirip İngiliz istihbaratıyla yatağa giren bir örgütten söz ediyoruz.

YENİ BİR FORMAT

O nedenle çözümle terörü birbirinden ayırmamız gerekiyordu. Çözüm demek PKK'nın bölgenin üst otoritesi olması demek değil. Terörle etkin mücadele ama sonunda yeni bir formatla çözüm sürecine dönmekten başka çıkar yol gözükmüyor."