BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03
HABER /  GÜNCEL

ABD'li Rahip Brunson Almanya'da ABD bayrağını öptü

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson serbest kaldıktan sonra Almanya'ya gitti. Rahip Brunson, Almanya'da ABD Büyükelçisi’nin sunduğu bayrağı öptü.

Abone ol

Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, özel uçakla Almanya'ya gitti.

ALMANYA'DA ABD BAYRAĞINI ÖPTÜ
Rahip Brunson'ın uçağı, ABD'ye doğru yola çıkmadan önce Almanya'da durdu. Brunson ve eşi burada ABD’nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell tarafından karşılandı.

''BAYRAĞI HEMEN ÖPTÜ''
Twitter hesabında Brunson'In ABD bayrağını öptüğü bir fotoğrafını paylaşan Grenell, "ABD bayrağını Brunson'a sundum ve kendisi bayrağı hemen öptü" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE AYRILDI
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hükümle birlikte serbest bırakıldıktan sonra Alsancak'taki evine gelen Brunson, bir süre ikametinde kaldı. Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti. Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı. Brunson, eşiyle birlikte özel uçakla Türkiye'den ayrıldı.

BEYAZ SARAY: BUGÜN ABD'YE GELECEK
İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson'un Almanya'ya gittiğini, daha sonra ABD'ye geçeceği bilgisini paylaştı. Beyaz Saray, Brunson'un ABD Maryland'daki hava üssüne bugün geleceği duyuruldu.

'TÜRKİYE'Yİ HEP SEVDİM SEVECEĞİM'
Rahip Brunson, Türkiye’den ayrılırken uçağına binmeden önce “Ben Türkiye’yi seviyorum, hep sevdim hep seveceğim” dedi.

'TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUZ'
ABD'li rahibin eşi Norine Brunson ise “Türkiye’yi seviyoruz tüm bunlara rağmen” ifadelerini kullandı. Çift, Türkiye’den ayrılmadan verdiği mesaj sonrası özel uçağa binerek Türkiye’den ayrıldı.